A francia Nemzeti Front alelnöke vasárnap bejelentette; pártja követeli a radikálisabb mecsetek azonnali bezárását, és a határellenőrzés helyreállítását az ország védelme érdekében.

Florian Philippot

Florian Philippot

Florian Philippot azt mondta, be kell zárni minden olyan mecsetet, ahol radikalizálásra alkalmas tanokat adnak át a muszlim közösségeknek, emellett azonnali hatállyal ki kell utasítani az országból azokat a vallási vezetőket, akik a francia alkotmánnyal összeegyeztethetetlen tanokat hirdetnek. Elmondása szerint ez mintegy száz mecset azonnali bezárását jelentené, emellett ki kellene utasítani az országból az összes, külföldi állampolgársággal rendelkező imámot.

Philippot szerint ugyanakkor ez önmagában nem számolná fel a terrorizmust, pusztán egy megelőző intézkedés lenne annak érdekében, hogy ne folytatódjon zavartalanul a mecsetekben a jövő terroristáinak ideológiai felkészítése. A politikus a BFM televíziónak nyilatkozva azt mondta, meg kell vonni mindenkitől a francia állampolgárságot, aki bizonyíthatóan kapcsolatba került terrorszervezettel.

hidfo.ru nyomán