Tisztelt Polgármester Úr!

A népszavazás estéjén ismét sikerült fából vaskarikát faragnia, emellett konkrét hazugság is elhagyta a száját.

Kezdjük az utóbbival: azt nyilatkozta, hogy érvénytelen és eredménytelen lett a népszavazás. A mondat első fele igaz, a közel 25%-os részvétel miatt érvénytelen lett a népszavazás, azaz az eredménynek nincsenek jogkövetkezményei. Viszont eredményes lett a referendum, ugyanis akkor tekinthető eredménytelennek, ha az igen és a nem szavazatok száma azonos. Ebben az esetben erről szó sincs, ugyanis a szavazók közel kétharmada elutasította a börtönkórházat. A több mint 12.000 választásra jogosultból alig több mint 1000 ember szeretné ezt az intézményt a városban tudni.

Az eredményt Ön úgy kommentálta, hogy elbukott a beruházás megakadályozására tett kísérlet. Komoly stáb dolgozhatott ezen a zseniális kommunikáción! A szavazók kétharmada elutasította, és mindössze egyharmada támogatta a börtönkórházat. Ebből azt kihozni, hogy elbuktak a tiltakozók, enyhén szólva is abszurd. Figyelmébe ajánlanám az egy évvel ezelőtti kvótanépszavazás érvénytelenségével kapcsolatos nyilatkozatot, amelyet egy magas pozícióban lévő párttársa tett.

Kósa Lajos a következőket mondta: „ha érvénytelen a kvótareferendum, az egyet jelent: azok, akik nem mentek el szavazni, rábízták a döntést azokra, akik elmentek”. Majd hozzátette: a referendumon a perdöntő nem önmagában az érvényesség, és hogy hányan mentek el szavazni, hanem az, hogy az igenek vagy a nemek vannak-e többségben.

Ennek a megközelítésnek a fényében kijelenthető, hogy megbukott a börtönkórház-projekt Berettyóújfaluban is. Ezért tisztelettel felszólítom Önt, hogy tegye azt, ami a többség akarata: lássa be, hogy kudarcot vallott, és hátráljon ki a rabkórház megépítéséből! Higgye el, ez az Ön politikai túlélésének is az útja!

Tisztelettel,

Kulcsár Gergely
országgyűlési képviselő

Kulcsár Gergely (balra) acsütörtöki lakossági fórumon