Kötelező a győzelem Romániának október 11-én, a magyar válogatott ellen – hangsúlyozta Victor Piturca, az ellenfél mestere. A szakember amondó, a finnek jobbak nálunk, ellenünk viszont muszáj otthon tartaniuk a pontokat. Dárdai Pál elképzeléseiről a tréner semmit nem tud, Szalai Ádám visszatérésétől viszont nem tart, mivel szerinte a csatár már nem az a játékos, aki mondjuk egy éve volt.


 

 

Ismét megszólalt Victor Piturca, a román válogatott szövetségi kapitánya a mieink elleni, október 11-én esedékes Európa-bajnoki selejtező kapcsán. A szakember többször leszögezte, hogy csak a három pontot tartja elfogadhatónak.

– Mindenképpen meg kell nyernünk a magyarok elleni mérkőzést, kötelező a győzelem. Ellenfelünk elveszítette az északírek elleni meccset, azóta viszont új kapitányt nevezett ki, akinek az elképzeléseiről, filozófiájáról, stratégiájáról semmit nem tudok. Természetesen azért addigra informálódni fogok. Nagyon bízom benne, hogy ezúttal végre elérjük a célunkat és kijutunk a tornára. Marica a magyarok ellen nem játszhat, de Finnországban fog. 3-4 jelöltünk van a pótlására. Említhetném Keserüt, Rusescut vagy a Törökországban futballozó Stancut – kezdte, majd így folytatta:

– Nagyon bízom benne, hogy mindkét mérkőzésen gyorsan betalálunk, mivel azzal jelentősen megkönnyítenénk a dolgunkat. A magyaroknál biztosan lesz változás az előző mérkőzéshez képest. Szalai például visszatér, ezt tudom. De azt is, hogy nincsen abban a formában, mint tavaly volt. A Schalke csapatánál partvonalon kívülre került, most pedig a Hoffenheimnél futballozik. Elég sok minden mellettünk szól, úgyhogy mindenképpen nyerni kell. Nagyon fontos lenne legyőzni Magyarországot már csak azért is, mert a finneket jobbnak tartom náluk. Ott kiegyeznék idegenben egy döntetlennel is. Ha három kör után 7 ponttal állnánk, aztán legyőznénk az északíreket is, azt hiszem, elkezdhetnénk erőteljesen a kijutásra gondolni.

Piturca a saját sorsát illetően leszögezte, a soron következő két októberi összecsapáson mindenképpen ő irányítja a válogatottat, de utalt arra is, hogy a további folytatás már egyáltalán nem biztos. (Fotó: ProSport)