Vezető beosztású, hivatalos személy által elkövetett hivatali vesztegetés miatt két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte első fokon szerdán a Debreceni Törvényszék Máthé Attilát, Hajdúsámson volt fideszes alpolgármesterét – írja közleményében Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő, valamint Tóth Attila, a Jobbik hajdúsámsoni elnöke, akik felszólítják a Fidesz megyei vezetőit, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket a hajdúsámsoni fideszes politikus mandátumainak visszaadása érdekében.

Máthé – aki jelenleg is tagja a hajdúsámsoni képviselő-testületnek és a megyei közgyűlésnek is – az ítélet szerint még 2009-ben, alpolgármesterként irányított korrupciós ügyleteket, segítője – aki az ügy másodrendű vádlottja – tett feljelentést ellene.

Az elszámoltatást bőszen hirdető kormánypárt már sokadik alkalommal bizonyítja, hogy saját háza táján sem tud rendet tenni. Az ügynökmúlttal rendelkező államtitkárt, Tasnádi Lászlót sem mondatták le a közelmúltban, és számos helyi korrupciós ügyben is hallgatnak.

Mivel trafikpályázaton nyertes Máthé maga rendelkezik mandátumáról, ezért az lenne a tisztességes, ha azonnal lemondana mind a megyei, mind a városi képviselői megbízatásáról, ám illúzióink már nincsenek a többszörösen hiteltelenedett politikussal kapcsolatban. Ezért a Jobbik felszólítja a Fidesz megyei vezetőit, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket a hajdúsámsoni fideszes politikusbűnöző mandátumainak visszaadása érdekében! Ha ez nem történik meg, akkor bebizonyosodik, hogy semmivel sem különbek az MSZP-s politikai maffiánál!

Kulcsár Gergely
országgyűlési képviselő

Tóth Attila
hajdúsámsoni elnök