Az észt cég csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a panasz a BKV Zrt. július 8-án kiadott, az ajánlatok elbírálásról szóló összegzésére vonatkozik, amely érvénytelennek nyilvánította a Skinest ajánlatát.
Közölték továbbá, hogy szerintük az ajánlatuk minden lényeges szempontból kedvezőbb volt a versenytársukénál, és az összes modern műszaki követelménynek megfelelt, a BKV által az ajánlat érvénytelenné nyilvánításának indokaként felhozott nyolc érv mindegyike formális jellegű volt. A Skinest meg van győződve arról, hogy az illetékes magyarországi és uniós fórumok is erre a következtetésre fognak jutni – írták.
A BKV július 8-án közölte, hogy az orosz Metrowagonmash cég nyert a budapesti 3-as metró szerelvényeinek korszerűsítéssel egybekötött felújítására, valamint az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállítására kiírt tenderen. Az eljárásban a BKV szerint csak az orosz cég adott be érvényes ajánlatot, a többi pályázót kizárták.
A Metrowagonmash 219,1 millió euróért (69 milliárd forint) végzi el a 37 darab, hat kocsiból álló szerelvény felújítását. A járművek garantált élettartama 25 év.
(MTI)