Határozatlan ideig nem lesz látható a Sport TV képernyőjén Zombori Sándor. A csatorna egyik legrégebbi szakértője néhány napja tett egy szerencsétlen kijelentést, amely miatt a televízió lépéskényszerbe került. Zombori Mészöly Kálmán korábbi, elhíresült kijelentését idézte fel vélhetően viccesnek gondolva, ez pedig a csatorna tájékoztatása szerint félreértésre adhatott okot.

A csakfoci.hu úgy tudja, felfüggesztették a sportcsatornánál Zombori Sándort, ezért a szakértő határozatlan ideig nem lesz látható a Sport TV képernyőjén. A korábbi válogatott labdarúgó február 28-án, az NB I első tavaszi játéknapján idézett fel egy kijelentést, amely már korábban is okozott bonyodalmakat.

"Én annak nagyon örülök, hogy visszanézve az igazolásokat, egyre kevesebb a külföldi, aki ahogy Mészöly Kálmán mondta, leesik a fáról és már itt futballozik" – mondta a Vasas korábbi kiválósága. A szövegkörnyezetből is kiderült, hogy Zombori természetesen elsősorban poénnak szánta Mészöly Kálmán korábbi kijelentésének felidézését, de akadtak, akik a kijelentést rossz néven vették, míg mások élcelődtek rajta.

Úgy tudjuk, az ügynek lett is következménye, Zombori Sándor szakértői szerepvállalását határozatlan ideig felfüggesztették. Mindezt megkeresésünkre a Sport TV is megerősítette egy közleményben, amely a következőket tartalmazza:

"Az OTP Bank Liga egyik mérkőzésének felvezető részében tett olyan kijelentést Zombori Sándor, amely félreértésre adhat okot, bár a szakkommentátor a magyar fiatalok védelmében szólt a kvalifikálatlan légiósokkal szemben. Noha a megjegyzése nem volt szándékosan rasszista töltetű, félreértésre adhat okot. A Sport TV elhatárolódik minden rasszizmusra utaló kijelentéstől, ezért az esetet házon belül szankcionáltuk."

csakfoci.hu