A politikus a BRFK Gyorskocsi utcai épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, vallomáskiegészítésében arra hívta fel a figyelmet, hogy Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója a VI. kerületi Nagykörúti polgári estek vendégeként május elején beismerte azt, hogy az NVI-nél fellépő kopaszok a Fradi Security emberei voltak egykor.
Nyakó István azt mondta, ez az információ nagy mértékben segítheti a nyomozók munkáját annak érdekében, hogy ne csak a közvetlen bűnelkövetők kerüljenek rendőrkézre, hanem a felbujtók is.
Hozzátette: Kubatov Gábor segíthet tisztázni, hogy a kopaszok milyen kapcsolatban álltak a Fradival. Ezért a nyomozó hatóságnak Kubatov Gábort is meg kell hallgatnia – közölte.
A vasárnapi zárvatartás ügyében népszavazást kezdeményező ellenzéki politikus hangsúlyozta, politikai ügyről van szó, és a közvélemény szeretné tudni, ki volt a felbujtó. Elmondta, biztos benne, hogy a Fidesz politikai megrendelésére akadályozták a kopaszok népszavazási kérdésének benyújtását.
Nyakó István jelezte, a sajtóból értesült arról, hogy szeptember 1-jéig az ügyészség meghosszabbította a nyomozást az NVI-nél februárban botrányt okozó kopasz, kigyúrt férfiak ügyében.
(MTI)