Már a bíróság is kimondta, amit a Jobbik 2013 óta állít, miszerint Balmazújváros Fidesz által támogatott polgármestere bűnös hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettében. Veres Margitot a Debreceni Törvényszék 2 év börtönbüntetésre ítélte – 5 év próbaidőre felfüggesztve.

Fotó: dehir.hu

Veres Margit balmazújvárosi jegyzőként 2012-ben átvett 5 millió forint kenőpénzt egy vállalkozótól, akinek a cége – minő véletlen – éppen aznap kapott 180 milliót a helyi önkormányzattól. A jegyző a pénzt másnap négyszemközt átadta Tiba István akkori polgármesternek. Ezentúl egy gépkocsit is elfogadott a vállalkozótól, akit szintén elítéltek az ügyben.

Annak ellenére, hogy a bíróság szerint is a korrupciós pénz Tiba Istvánnál kötött ki, a fideszes képviselőt nem vádolták meg, pedig érintettsége ebben a bűnügyben egészén nyilvánvaló. Ismételten felhívnánk az illetékes hatóságok figyelmét arra, hogy Tiba István nélkül ez a bűncselekmény nem valósulhatott volna meg és egy valódi jogállamban nem úszhatta volna meg büntetlenül!

A Jobbik a tiszta közéletért folytatott küzdelmének jegyében követeli, hogy az immár hivatalosan is politikusbűnöző, Fidesz-támogatott polgármester azonnal mondjon le tisztségéről! Szégyent hozott a balmazújvárosi emberekre, méltatlanná vált a polgármesteri székhez, az lenne az egyetlen tisztességes lépés, ha önként elhagyná a hivatalát!

Kulcsár Gergely – országgyűlési képviselő
Demeter Pál – Hajdú-Bihar megyei frakcióvezető