A Jobbik álláspontja szerint a kormány az adótörvényekkel gondoskodott “háttérországának” extraprofitjáról.

Volner János, a párt frakcióvezető-helyettese keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt: a kormány a lakosságot és a vállalkozásokat sújtó extraterhek formájában gondoskodott a költségvetés bevételi oldaláról, ezzel együtt viszont arról is, hogy a saját gazdasági hátországát kormányzati eszközökkel, protekcionista módon pluszbevételhez juttassa.

Kifejtette: csak Andy Vajna és Szima Gábor cégein keresztül lehet online kaszinót működtetni, az átalakítások nyertese a CBA és a hasonló helyzetű áruházláncok, a dohánykereskedelem területén pedig olyan peremfeltételeket alakítottak ki, ami nyomán a külföldi dohánygyártókat brutális közteherrel sújtják, míg a kormánnyal jó viszonyt ápoló magyar gazdasági szereplőnek ehhez képest alig kell adóznia. A központi dohányellátó szintén a Fideszhez köthető cégek profitjának növelését garantálja – értékelt Volner János.

A jobbikos politikus szerint a kormány a saját tetszése szerint osztja újra a médiapiacot, s személyre szabott jogalkotással ró ki extraadókat, amelynek “riasztó példája” az RTL-t terhelő mérték.

(MTI)