bsp;Budapest, 2014. augusztus 19., kedd (MTI) – A Jobbik továbbra is az alapvető élelmiszerek és a gyermekneveléshez szükséges eszközök áfájának 5 százalékra csökkentését szorgalmazza, emellett a multinacionális cégek dolgozóinak bérét is felemeltetné.

Erről Vágó Sebestyén beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy az Eurostat felmérése szerint Magyarországon tovább nőtt a társadalmi kirekesztés és az elszegényedés kockázatának kitett emberek száma. Az ország egyharmada szegénységben él – mondta.

Emlékeztetett arra, hogy a Jobbik már korábban is benyújtott egy javaslatcsomagot a probléma kezelésére. Öt százalékra csökkentenék az alapvető élelmiszerek és a gyermekneveléshez szükséges eszközök áfáját, illetve további kedvezményeket biztosítanának a családoknak a gyermeknevelési támogatás “tényleges beindításával” – sorolta.

Azt is el kell érni, hogy a multinacionális cégek a magyarországi gyáraikban a fizetéseket emeljék legalább az anyaországi juttatások nyolcvan százalékáig – jelentette ki Vágó Sebestyén, aki szerint ezt törvénnyel, kormányrendelettel vagy a legerősebb EP-frakcióban ülő magyar kormánypárti képviselők brüsszeli lobbitevékenységével is meg lehet oldani.

(MTI)