A legtöbbet felszólaló képviselők listáját elsősorban a jobbikos képviselők vezetik. Gaudi-Nagy Tamás jobbikos képviselő beszélt a legtöbbet az Országgyűlésben, szintén ő szólalt fel a legtöbbször az új parlamenti ciklus első ülésszakán – derül ki az Országgyűlés adataiból.

Gaudi-Nagy Tamás 102 alkalommal, 8 óra 57 percet beszélt. A felszólalások számát tekintve 91-gyel követi őt Schiffer András, az LMP frakcióvezetője, majd 58-cal Novák Előd és 57-tel Volner János jobbikos képviselő.

A felszólalások összidejét figyelembe véve, Gaudi-Nagy Tamás mögött itt is második – 6 óra 55 perccel – Schiffer András, a harmadik majdnem 4 óra 20 percnyi beszéddel Novák Előd, a Jobbik alelnöke. A legaktívabb szocialista Lamperth Mónika volt, aki 44-szer szólalt fel és 2 óra 39 percet beszélt.

Orbán Viktor miniszterelnökként hat alkalommal szólalt fel és összesen majdnem három órát beszélt az Országgyűlésben.

A frakcióvezetők közül is Schiffer András szólalt fel a legtöbbször és a leghosszabb ideig is. A második Vona Gábor 1 óra 57, a harmadik Lázár János (Fidesz) 1 óra 55, a negyedik Harrach Péter (KDNP) 1 óra 8, az ötödik Mesterházy Attila (MSZP) 54 perc parlamenti beszéddel.

A pártelnökök közül Orbán Viktor beszélt a legtöbbet, őt követi Vona Gábor, Mesterházy Attila és Semjén Zsolt, aki 22 percre vette igénybe a plénum figyelmét. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a bizalmatlansági indítvány tavaly áprilisi elfogadása óta nem beszélt az Országgyűlésben. A tavaszi és a nyári rendkívüli ülésszakon nem szólalt fel a plenáris ülésen 89 képviselő.

barikad.hu