Két nagyon fontos kérdésben gyűjtjük az aláírásokat Berettyóújfaluban, a helyi embereket foglalkoztató két legfontosabb kérdésben – jelentette be Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A béruniós kezdeményezés célja, hogy az Európai Unió alapokmányaiba bekerüljön az „Egyenlő munkáért egyenlő bért” elv, vagyis az unió célként fogalmazza meg, majd tegyen lépéseket a keleti bérek nyugati szintre történő felzárkóztatása érdekében – ismertette a képviselő.

A Jobbiknak és hét kelet-közép-európai szövetségesének egy év alatt egymillió aláírást kell összegyűjteni ahhoz, hogy az Európai Bizottság kötelező érvénnyel foglalkozzon a bérunió kérdésével – tette hozzá.

Kulcsár szerint az alacsony bérek miatt mennek külföldre a magyarok százezrei, és a bihari térségben ez még inkább égető kérdés. Hangsúlyozta: a Jobbik ezzel a kezdeményezéssel azt szeretné elérni hogy mindenki a szülőföldjén boldogulhasson.

Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője

A börtönkórházzal kapcsolatos aláírásgyűjtésre rátérve közölte: ennek lényege, hogy a városban sehol ne legyen rabkórház, és hogy mozgósítsák az embereket a népszavazásra, amelyet október 8-án tartanak.

Ismertette: csütörtöki és szombati napokon a helyi piacon gyűjtik az aláírásokat,  egyéb napokon utcáról utcára fognak járni, és az otthonaikban keresik meg az embereket. A kampányban együttműködnek a „Tiltakozunk a berettyóújfalui börtönkórház ellen” nevű facebook-oldallal, amely egy civil kezdeményezés.

Hozzátette: meghívást kaptak a rendezvényükre is, amely szeptember 16-án 16.00 órától kezdődik a helyi művelődési ház nagytermében.

Kulcsár Gergely elmondta még: kampánykiadvány szerkesztésében és kiadásában, terjesztésében is segítik a civil kezdeményezést. Aktívan fognak kampányolni, egészen a népszavazás napjáig, és az igenek fölényes győzelmére készülnek.

„Ha nem lesz 50%-os a részvétel, akkor is illik meghallania a városvezetőknek az emberek szavát, és felszólítjuk Muraközi István polgármester urat, hogy ebben az esetben is az emberek véleményének megfelelően döntsön!” – zárta sajtótájékoztatóját az országgyűlési képviselő.

szebbjovo.hu