Az ellenzéki politikus budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a tárgyaláson eddigi álláspontjukat képviselték, azaz hogy a kötvényeken keresztül gazdag bevándorlókat se lehessen betelepíteni és számoljanak fel egy olyan “korrupciós mechanizmust”, amelynek szálai a Fidesz vezető politikusaihoz és háttérembereihez kötődnek.
“Enélkül nem lesz alaptörvény-módosítás” – közölte.
Értékelése szerint a kormány eleinte még próbált taktikázni, de most meghátrálni látszik és úgy néz ki, hajlandó kivezetni ezeket a kötvényeket a rendszerből és törvényes garanciát adni, hogy nem is vezetik azokat vissza. Hozzátette: ezt kívánja a választói akarat is.
Volner János kérdésre azt is elmondta, hogy a módosítás szövege kezd összeállni, azt el tudnák fogadni.
A KDNP a dolgozóknak garantált két szabad vasárnapos felvetésére azt válaszolta, hogy még tárgyalniuk kell erről.
Megkérdezték arról is, hogy véleménye szerint kormányközeli lesz-e a Népszabadság a tulajdonosváltással. Volner János azt mondta: biztos abban, hogy így lesz. Szerinte a kormány tudatos offenzívát folytat a médiával szemben, a hozzá köthető sajtót viszont támogatja. A népszavazási kampány becsült 15 milliárd forintos költségét érzékeltetve azt mondta: “ez körülbelül akkora összeg, amennyiből durván egy évszázadig a Jobbik-közeli Alfahírt és N1 tévét el lehetne tartani”. Egyúttal bírálta, hogy a közmédiában “véleményterror” valósul meg, mert oda hónapok óta egyetlen jobbikos politikust sem hívnak be.
A frakcióvezetőt kérdezték arról is, hogy sajtóhírek szerint a bőnyi lövöldözésben érintett a Jobbikhoz köthető Magyar Nemzeti Arcvonal vezetője. “Most ezt nem gondolja komolyan ezt a kérdést?” – kérdezett vissza Volner János, aki szerint a riporter “fideszes pletykaportálokra hivatkozik”. “Ezek penetráns hazugságok” – fogalmazott.
(MTI)