Minden alkalommal óriási érdeklődést váltott ki, ha álmagyar termékekről írtunk – áll a veddamagyart.info legújabb cikkének bevezetőjében, amely így folytatódik: Közelítsük meg a kérdést most épp az ellenkező irányból! Ez a cikkünk bemutatja azokat a hazai termékeket, amelyeket az álmagyarok helyett ajánlunk figyelmetekbe. Ennél természetesen sokkal teljesebb összeállítást találtok a Termék adatbázis menüpontunkban, amelyet most regisztráció nélkül is böngészhettek.

alt

Túró Rudi

Magyar túródesszertek: Mizo túró Rudi, Cserpes Trudi, Kockás túrórúd

Csak egyetlen valóban hazai márka viselheti hivatalosan a túró rudi elnevezést, ez pedig nem más, mint a Mizo. Emellett ott van még a Cserpes Trudi, a Kockás Túrórúd

Keksz

Magyar kekszek: Detki keksz

Felhívnánk a figyelmetek az új Detki Mesefit és a Zab-álom termékekre, amelyek nemcsak finomak, hanem árban is kedvezőek. Ha ennél több ropogtatnivalót szeretnél megismerni, akkor irány az adatbázis

alt

Fogkrémek

Magyar fogkrémek: Danodent, Naturland fogkrém, Herbária foggél

Minden árkategóriában létezik hazai fogkrém. Ennek a témának korábban már egy komplett cikket szenteltünk.

Csokoládé

Magyra csokoládék: Stühmer, chocoMe, Szerencsi Bonbon Kft

A nagy csokoládés cikk néhány hónapja nagyszerű összefoglalást adott olvasóinknak a hazai csokoládékról, ha ennél is többet szeretnél, akkor kattints ide, s keresd meg a csokoládé címszót!

Fűszerek

Magyar fűszerek: Szilasfood – Lucullus

Érzékeny témakör ez, hiszen nem terem meg minden fűszer a magyar termőföldben. Figyeljünk arra, hogy legalább fűszerpaprikából hazait vegyünk! Egyébként pedig keressük hazai kertészetek fűszernövényeit, hiszen ezekkel sokkal ízletesebb ételeket készíthetünk! Ha már szárított fűszer, akkor hazai alapanyag híján is keressük a Szilasfood Lucullus termékcsaládját, hiszen ez valóban magyar alternatíva.

alt

Margarin helyett vaj

Magyar teavaj: Tolle, Nádudvari, Minna

Nem tudunk jó szívvel magyar margarint ajánlani nektek. A margarin olyannyira egészségtelen, hogy helyette inkább teavaj fogyasztását javasoljuk. Ebben a kategóriában kiváló magyar termékeket találsz adatbázisunkban. Ilyen például a Nádudvari, a Tolle, a Minna teavaj…

Ételízesítő

Magyar ételízesítő: Róna ételízesítő (adalékanyagoktól mentes)

Ne használj ételízesítőket, tele vannak adalékanyagokkal és sóval. A Róna ételízesítő viszont kizárólag szárított és aprított hazai zöldségek keveréke. Ezt bátran ajánljuk figyelmetekbe.

alt

Konzervipar

Magyar konzervipari termékek: Univer, Aranyfácán, Noszlopi

Nincs könnyű helyzetben a hazai kozervipar, amely pár évtizede még virágzott. Mindez nem is csoda, hisz a termelés egykor a kiváló lehetőségekkel megáldott magyar agráriumra épült.

Mosópor

Magyar mosóporok és mosógélek: Nette, Dufty mosópor, Tis, Lorin, Lorin Prémium mosógélek

Attól, hogy egy mosópornak magyar neve van, már nembiztos, hogy magyar termék. A Gironde Kft és a CFA Hungária termékei viszont biztosan itthon készülnek.

Tejtermékek

Magyar tejtermékek: Csikós András, Cserpes, Mizo, Jásztej

Annyi hazai tejipari cég található a Termék adatbázisunkban, hogy itt már nem is szeretnék mást hozzáfűzni. Ugye, nem szlovák, német, vagy épp lengyel tejet iszol a holnapi reggelidhez?

alt

Aszalványok

Magyar aszalványok, müzlik: Nobilis, Sunvita, Cornexi

Az alanyagok származási helye miatt itt is érdemes rendet tenni a fejekben. A Nobilis, a Sunvita és a Cornexi termékei biztosan hazai alapanyagokból készülnek. Kiemelném még azt kiváló fejlesztőmunkát, innovációt, amelyet a Nobilis szakemberei végeznek.

Cikkünkben csak szemezgettünk a magyar termékek között. Ennél sokkal bőségesebb kíálatot találsz a Termék adatbázis menüpontban. Jó böngészést!

Holnap folytatjuk!

(Forrás: veddamagyart.info)