“Nem jó a negatív kritika az országnak az uniós elnökség idején.” Vajon ki mondta ezt a mondatot? Orbán Viktor? Szijjártó Péter? Schmitt Pál?… A helyes válasz: egyik sem. Ki nem találja a kedves olvasó…

Mesterházy Attila az MSZP elnöke – és most már kijelenthetjük haláli nyugalommal – az álszent kétszínűség császára mondotta eme szavakat. (Igaz, szerinte az MSZP egy becsületes párt, becsületes emberek értékalapú közössége).

Kovács Laci szintén álszenteskedett egy sort, de az ő szavai szó szerint sz.rt sem érnek.

Ha külföldről az országot kritizálják, egyértelmű (főleg az MSZP-nek), hogy a jelenlegi kormányt kritizálják. Ebből pedig a szocik politikai tőkét próbálnak kovácsolni. (Elgondolkodtató tehát, hogy valóban nincs-e köze a szociknak a külföldi média “hadjárathoz”, annál is inkább, mert pl. az őszödi beszéd fele ekkora balhét sem generált a határokon túl.)

Egy szó mint száz: a szociknak kifejezetten jó, ha kritizálják az Orbán-kormányt, s meg merem kockáztatni, akkor is ördögszarvval a fejükön, tenyerüket dörzsölve vigyorognának, ha a kormány – jelen esetben zakk und pakk az egész ország – belebukna a fél éves EU elnökségbe.

Mesterházy szavai tehát minimum álszentek. De inkább köpönyegforgató, gusztustalan, átlátszó köpködések…

Forrás: Kifordított ország blog