A floridai West Palm Beachben tartottrendezvényen – hívei tapsa és éljenzése közepette – Donald Trump azt állította: mivel a párteliteken kívülről “érkezett” a politikába, ezért összefogtak ellene, hogy lejárassák őt. A Clinton-kampányra utalva pedig kifejtette: számolt azzal, hogy előkerül a múltjából sok minden, hogy támadják majd a családját is, de – mint fogalmazott: – “ennyi aljasságra nem számítottam”. A republikánus elnökjelöltvisszautasította a szerda ótafelmerült újabb vádakat, amelyekkapcsán újabböt nőállította róla, hogy fogdosta, vagy csókolgatta, de mindenképpen szexuálisan zaklatta őket. A különböző újságokban – így például a The New York Timesban, vagy a People magazinban – megjelent állítások szerint “szexuális ragadozóként”festették le Trumpot. Az egyik nő egyenesen azt állította, hogy Trump rátámadt és a falhoz szorította őt,és csak Trump személyi inasának köszönhetően menekült meg.
“Ezek a rosszindulatú állítások teljességgel hamisak” -mondta Trump. Hozzátette: “Clintonék tudják ezt nagyon jól.Az állítások mindegyike koholmány. Tiszta kitalációk, szemérmetlen hazugságok”. Trump a Clinton-barát sajtót okolta, és “egyeztetett támadássorozatról” beszélt.
A nők által megfogalmazott vádakról kifejtette: bizonyítékai vannak az állítások hamisságára, kért is helyreigazítást a The New York Timestól. A lap egyébként nem volt hajlandó erre.
A republikánus elnökjelölt elismerte, hogy ezek az állítások sértik őt és kárt okoznak a kampánynak.
A választási győzelem szempontjából kulcsfontosságú, úgynevezett ingadozó államok közül kettőben, Pennsylvaniában és Michiganben Hillary Clinton máris nagyon nagy arányban -kilenc, illetve tíz százalékkal – vezet Donald Trump előtt. Szexuális ragadozónak állította be Trumpot csütörtökön az amerikai elnök hitvese, Michelle Obama is, aki New Hampshire államban kampányolt Hillary Clinton elnökké választása mellett. A first lady szokatlanul kemény hangon beszélt a republikánus elnökjelöltről, s arra szólította az amerikai nőket, hogy emeljék fel szavukat Donald Trump ellen.
Michelle Obama azt fejtegette: megrendítette őt mindaz, ami kiderült arról, hogyan bánt Trump a nőkkel. Emlékeztetett arra is, hogy a republikánus jelölt a kampány során végig lekicsinylően beszélt a nőkről. A first ladynek elcsuklott a hangja, amikor arról beszélt: őt is mennyire sérti mindaz, amit Trump mondott és ami kiderült róla. “A nőkkel bármi megtehető?” -tette fel a kérdést.
(MTI)