Trump két lapinterjúban is fejtegette, hogy elképzelhetőnek tartaná alelnök-jelöltjeként az elnökjelöltségért jelenleg is versenyben lévő ohiói kormányzót, John Kasichet, valamint Marco Rubio floridai szenátort és Scott Walker wisconsini kormányzót. Rubio és Walker korábban szintén elnökjelölt-aspiráns volt, de mindketten kiszálltak a küzdelemből, Walker még tavaly ősszel. A New York-i ingatlanmágnás hangsúlyozta, hogy döntést ugyan még nem hozott, de az említett politikusokat “kedveli”.

Első interjújára reagálva, Kasich kormányzó határozottan elutasította a felvetést, a wisconsini kormányzó, Scott Walker azonban – bár először mosolygott rajta – nem hárította el az esetleges felkérést. Igaz, hozzátette: az elnökjelölt várhatóan nem kap szabad kezet alelnöke kiválasztásához, mert az elnökjelöltről döntő országos konvenció valószínűleg nyílt versenyes lesz.

Közben Trump a Fox-televízióban ostorozta a választási rendszert a hétvégi coloradói eredmények miatt. Coloradóban ugyanis mind a 34 küldöttet Ted Cruz nyerte el a szövetségi állam konvencióján, ahol a helyi pártvezetők hoztak döntést. Trump szerint ezzel nem a választók, hanem a pártvezetők és pártfunkcionáriusok akarata érvényesült. “A rendszer megbundázott és aljas” – fogalmazott televíziós interjújában Trump.

Kedden délelőtt egyébként végre megszületett a csaknem egy hónappal ezelőtt tartott missouri előválasztások eredménye: ebben a szövetségi államban is Hillary Clinton és Donald Trump nyert. Trump azonban ezúttal alig 0,2 százalékkal előzte meg Ted Cruz texasi szenátort.