A “Felelős Politikáért Központ” nevű intézet hozta nyilvánosságra felmérésének adatait, miszerint a Trump-ellenes csoportok összesen 43,3 millió dollárt (11,8 milliárd forint) fordítottak a republikánus elnökjelölt-aspiráns reményeinek szertefoszlatására. Az intézet adatai szerint jóval kevésbé voltak adakozóak az üzletembert támogató csoportok: 13,3 millió dollárt költöttek Donald Trump kampányának megsegítésére.

Maga a Trump-kampány – a külső csoportok anyagi támogatása nélkül – március végéig 46,3 millió dollárt költött, s ebből 36 millió dollárt személyesen maga a jelölt-aspiráns adott a kampányba. A demokrata oldalon mind Hillary Clinton, mind Bernie Sanders kampánycsapata több mint 150-150 millió dollárt költött, s a kampánycsapaton kívüli csoportok mintegy 30 millió dollárral támogatták Clintont.

Közben a Ted Cruz texasi szenátor kampányát támogató egyik adományozó visszakért a republikánus politikustól 9 millió dollárt. Toby Neugebauer, texasi olajipari vállalkozó még tavaly adományozott tízmillió dollárt Cruz kampányára- az egyik Politikai Akcióbizottságnak, amely legálisan fogadhat el külső támogatóktól korlátozás nélküli összegeket – de miután Cruz kedden, az indianai vereség után bejelentette visszalépését, a vállalkozó számolt, összeadott-kivont, és végeredményként azt hozta ki, hogy Ted Cruz az ő felajánlásából csak egymillió dollárra jogosult, így kéri vissza a többi kilencmilliót. A vállalkozó azt azért fontosnak tartotta megjegyezni újságíróknak: “Cruz és csapata nagyszerű munkát végzett, Tedből egy napon még elnök lesz”.