Kedd hajnalban nem rórátéra harangoztak, mindössze az Országgyűlés üléstermében kongatták meg néhányan a vészharangokat, amikor a kormánytöbbség elfogadta az új egyházi törvényt. Lázár János fideszes frakcióvezető javaslata nyomán a történelmi egyházak rangjára emelkedett a Hit Gyülekezete névre keresztelt szekta, degradálva és pellengérre állítva ezzel a távoli múltra visszatekintő történelmi egyházakat.

Az Országgyűlés már említett, hajnalig elhúzódó ülése felkorbácsolta az indulatokat, elsősorban a Jobbik országgyűlési képviselőinek felszólalását követően több fideszes politikus sérelmezte, hogy a Tisztelt Ház falai között állítólag kétes megjegyzést tettek Fónagy János államtitkár származására. Ha így történt, az valóban megengedhetetlen (nem így történt, a szerk.), de ez mit sem tompít azon az üzeneten, amit a Fidesz-KDNP pártszövetség kétharmados többségben lévő képviselői üzentek a magyar társadalomnak: a magyar Nemzet honpolgárainak vallási és hitbeli meggyőződésétől függetlenül egy rangra emelték a Hit Gyülekezetét a katolikus, református, evangélikus, unitárius és zsidó egyházzal, Németh Sándor szektájának állítólagos pozitív társadalmi tevékenységére utalva.

Amennyiben pozitív tevékenységnek tekinthetjük azt, hogy Németh Sándor kihasználta több ezer honfitársunk hiszékenységét, és felhasználva a katarzisra vágyásukat, pénztárcájukat sem kímélve gyarapította vagyonát naiv állampolgárok kontójára, akkor igen, a Hit Gyülekezete valóban pozitív végösszegű játszmát játszott az elmúlt húsz évben. Amennyiben üdvözlendő, hogy a Hit Gyülekezete számos egykori SZDSZ-es politikust tudhat a soraiban, akik a Tisztelt Ház falai között is hirdethették Sándorunk talmi igéjét, akkor igen, a Hit Gyülekezete fontos társadalmi tényezőnek tekinthető. Még rekordernek is, ha a Biblia félremagyarázását strigulázzuk.

Ha a fenn említett tevékenységek mégsem tekinthetők a többségi magyar társadalom által pozitívnak, akkor értetlenül állunk a Fidesz-KDNP pártszövetség keddi, oktrojált döntése előtt. Megmagyarázná valaki? Lázár úr? Semjén úr? Fónagy úr? Mindenféle rasszista megnyilvánulást mellőzve és attól elhatárolódva csak egy idézetet engedjenek meg a Szentírásból: “És megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz titeket.” (János evangéliuma: 8:32.) Várhatom megtisztelő válaszukat?!

Forrás: Nem Nem Soha blog