Egy hete sincs, hogy a köztársasági elnök kihirdette az országgyűlési választások időpontját, és ezzel hivatalosan is megkezdődött a kampány. Tegnap aztán 50 rendőr rohanta meg a BKV Akácfa utcai székházát. Iratokat kerestek, olyanokat, amelyeken Antal Attila és Balogh Zsolt egykori vezérigazgatók aláírása szerepel. Sok pénz tűnt el ugyanis a kezük alatt.

Antal Attilát őrizetbe is vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatását. És hogy ennek mi köze ahhoz, hogy Sólyom László elindította a kampányt? Nos, a velejéig romlott, erkölcstelenségben fuldokló (mellesleg haldokló) MSZP-nek mi sem jön jobban, mint bizonyítani, hogy az ő regnálásuk alatt még a nagykutyák is börtönbe kerülnek, ha vétkeznek. Mit számít Lendvai Ildikónak vagy Mesterházy Attilának, hogy a volt BKV-vezér egy ideig a rács mögött tengődik? Majd kárpótolják, ha kikerül onnan.

Persze az ügy még egészen biztosan tovább bonyolódik. Legalább április 11-ig. Aztán majd meglátjuk. Lehet, hogy naiv vagyok, de bízom benne, hogy ezt a maszlagot már nem eszi meg a magyar. Egyébként abban is reménykedem, hogy a választások után Antal Attila mellé becsücsülnek majd azok is, akik nem a BKV-tól, hanem bárhonnan máshonnan lopták a vagyonukat, és közben a tönk szélére sodorták Magyarországot.


A Fidesz elnöksége felkérte az elnöki stáb jogi igazgatóját, Balsai Istvánt, hogy tegyen feljelentést ismeretlen tettes ellen, mert 2006-ban eltitkolták a valós államháztartási adatokat, ez pedig ugye bűncselekmény.

Ha visszaemlékezünk, rájöhetünk, hogy – legalábbis részben – ennek köszönhetően nyert abban az évben az MSZP és vesztett a Fidesz. (Öröm, az ürömben, hogy ennek következményeként jöhettek el a 2006-os őszi események, amikor elvált az epe a májtól, és megmutatta, ki hol áll. Azóta erősödik igazán a Jobbik, azóta létezik a valódi Nemzeti Oldal, amelynek tagjait már nem szédíti egy tábor és egy zászló.)

De ne kanyarodjunk el a témától… Szóval a Fidesz feljelentést tesz. Egy hét sem telt el még, hogy a köztársasági elnök kiírta a választások időpontját, és a Fidesz máris feljelenti Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnököt, és pénzügyminiszterét, Veres Jánost. Csak egyet nem értek: erre miért kellett négy évet várni? Az igazság nem lett volna igazság 2006-ban, vagy 2007-ben? Miért csak most? Ja, bocsánat, kampány van…


Csurka István a legvérmesebb, legnácibb, legrosszabb politikus, aki ebben az országban ténykedik. Elhatárolódunk! Ez volt a koncepció egészen addig, amíg Csurka tényezőnek számított. Az MSZP az SZDSZ-szel versenyzett, hogy ki tud a MIÉP-től hangosabban elhatárolódni, a Fidesz és az akkori MDF pedig csak halkabban, óvatosan – Csurka szavazóit megszerezve – lehetetlenítették el a Magyar Igazság és Élet Pártját. Úgy kell neki, ha hagyta magát…

De mi történik most, 2010-ben, pár nappal az után, hogy a köztársasági elnök elindította a kampányt? Csurka István egyik este vendég az Echo Tv-ben, másnap interjút közöl vele a Magyar Hírlap. Érdekes, most már nem ellenség. Túl erős a Jobbik, hát bevetik ellene az öreget, aki már saját szavazókat nem szerezhet, de talán az Új Erőtől elvisz néhány hezitálót.

El is mondta Csurka, hogy a Jobbikot az MSZP pénzeli. A saját lapjában meg azt írta, hogy Vona Gábor haszid zsidó. Azt nem mondta el, nem írta le, hogy már mindenki, aki becsületes, igaz magyar ember volt a MIÉP-ben, most ott van a Jobbikban. Vajon miként lehet az Echo Tv és a Magyar Hírlap számára fontosabb politikai tényező Csurka István és a MIÉP (legjobb választási eredmény 1998-ban 5 százalék), mint Vona Gábor és a Jobbik (legjobb választási eredmény 2009-ben 15 százalék)?

Miként lehet fontosabb egy már nem is létező politikai formáció annál, amelyik most készül a parlamentbe, sőt talán kormányra is? A válasz egyszerű: a Fidesznek a Jobbik a rosszabb. Lakájmédiája ezért mindent megtesz ellene.

Legyünk azonban őszinték: Csurka Jobbik-ellenes mondatai még mindig kevésbé pofátlanok a Magyar Hírlap hasábjain, mint a kommunista, Kádárt éltető Thürmer Gyula szavai a Magyar Nemzetben. Mert erre is volt példa a közelmúltban. A retorikájában kommunista-ellenes fideszes lap fideszes újságírója tehát tetteivel népszerűsíti egy népirtó, elnyomó hatalom kiszolgálóját, a következetesen magyar érdeket védő igaz ember ellenében. Anomália. És még újabbak jönnek. Bírjuk ki ezt a három hónapot. Nehéz lesz, de muszáj.

Ivanits László
egerjobbik.hu