A Nokia felfüggesztette a 2520 típusjelű táblagépek globális értékesítését, miután kiderült, hogy a tartozékként hozzá adott AC-300 töltő áramütést okozhat.

A vállalat a CNET által idézett közleményében arra kérte azokat, akik már megvásárolták a táblagépet, hogy a további tájékoztatásig ne használják a problémás töltőt. A finn gyártó közlése szerint a gondot az okozza, hogy a töltő borítása bizonyos körülmények között meglazulhat, ezért a szigetelés hiányában fennáll az áramütés veszélye.
 
A problémás töltő, amelyet egy külső beszállító gyárt a Nokia számára, kizárólag a 2520 jelű táblagéppel kompatibilis, így más mobileszközökkel vagy töltőkkel nincs gond. A Nokia weboldalán ugyan elismeri, hogy töltő nélkül a táblagép gyakorlatilag használhatatlan, de az esetleg kártérítéssel és a további lépésekkel kapcsolatban a vállalat egyelőre nem adott tájékoztatást. Megfogalmazásuk szerint dolgoznak azon, hogy a lehető leghamarabb megoldást találjanak a helyzetre. A Nokia emellett közölte: tudomásuk szerint eddig nem történt baleset a hibás töltő miatt.