Milyen lesz a humor 2011-ben? A kérdés adódik, hiszen a humor nagyágyúinak helyet adó RTL Klubnak új tulajdonosa lett, aki annak az oldalnak a reprezentánsa, amelyet eddig Farkasházy Tivadar és társasága kifigurázott.

A Fidesz-kormány vagyongazdálkodási minisztere, Fellegi Tamás egykori cége 31 százalékos részvénycsomagot vásárolt az RTL Klubot tulajdonló M-RTL Zrt.-ben.

Az RTL Klubban részesedést szerző Infocenter.hu Zrt.-t Fellegi politikai szerepvállalása miatt adta el. A cég egyik tulajdonosa Stumpf István, a Századvég Alapítvány elnöke, az első Orbán-kormány kancelláriaminisztere, a másik pedig Nyerges Zsolt, aki a Class FM-et birtokló Advenio Kft. többségi tulajdonosa.

Kérdés, hogy a tulajdonosi szerkezetben történt változás mennyiben fogja érinteni az RTL Klub műsorait, különösen azokat, amelyek jobboldalinak épp nem nevezhetők? A csatornán a jövőben csak Fábryt láthatjuk majd, a Heti Hetes sztárjai pedig szedhetik a sátorfájukat?

Mint megtudtuk, egyelőre erről szó sincs. Kolosi Péter programigazgató a STOPnak azt mondta, a változás “semennyire” sem érinti az egyes műsorok tartalmát, illetve szerződésének meghosszabbítását.

Ez alól nem lesz kivétel a Heti Hetes sem, a műsor a nyári szünet után visszatér a képernyőre. Ugyanakkor nem tudni, hogy ez mennyi ideig marad így. Kolosi Péter ugyanis azt nem árulta el, hogy milyen időtartamra szól a műsort készítő cég szerződése, és kitérő választ adott arra a kérdésünkre is, hogy tervezik-e ennek a szerződésnek a meghosszabbítását. Mint mondta, amennyiben a kérdés az, hogy folytatódik-e a Heti hetes, a válasz egyértelmű igen.

Ónodi György semmiféle változást nem lát a jövőre nézve

“Az MTV elnöke is megváltozott, utána mégis ment a Híradó, az Esti mese… A közönségnek vannak kedvenc műsorai, készülnek is új műsorok. Azért, mert valaki megvett az egészből egy darabot, miért változna a műsor? Nem értem a kérdést. A televízió a közönséget szolgálja ki nem a tulajdonosokat, az emberek szeretik a Heti Hetest, Fábry Sándort, a Híradót, és még sorolhatnám” – mondta a STOPnak Ónodi György, a Heti Hetes főszerkesztője, aki hozzátette: a műsor szereplői és a humor sem változik az elkövetkezendő időszakban.

A STOP megkereste Farkasházy Tivadart és Hajós Andrást is, de nem kívántak nyilatkozni a témával kapcsolatban.

stop.hu