Az 1961-ben aláírt szerződés egyetlen kislemez kiadásáról szól, a My Bonnie című gyermekdal rock and roll-változata volt hallható a korongon – számolt be róla a BBC News.
A kislemez a Tony Sheridan and the Beat Brothers név alatt jelent meg és felkeltette Brian Epstein figyelmét, aki később a Beatles menedzsere lett.
A hatoldalas megállapodást a 2010-ben elhunyt Uwe Blaschke német Beatles-gyűjtő hagyatékának kezelője adta el.
A Beatles az 1960-as években hamburgi éjszakai bárokban lépett fel, a szerződést is a német városban írták alá. Akkoriban a négy, később legendássá vált zenész Tony Sheridan brit énekest kísérte a hamburgi Top Ten Clubban.
A szerződésen szerepel John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Pete Best dobos aláírása, az utóbbi helyébe később Ringo Starr lépett.
“Ha abban az időben nem Hamburgban játszanak, a Beatlesből talán sose vált volna a zenei világ ilyen meghatározó ereje. Ha akkor nem játsszák lemezre a My Bonnie-t, esetleg Brian Epstein sem figyel fel rájuk soha” – vélte Dean Harmeyer, a szerződést árverező Heritage aukciósház egyik vezetője.
A kislemez csak Németországban jelent meg. A következő évben már Epstein intézte a zenekar ügyeit, ekkor vették fel a Love Me Do című számot, mely a The Beatles első kislemezslágere lett.
(http://www.bbc.com/news/world-us-canada-34306291)
(MTI)