Vádemeléssel zárta a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KRNNI) a nyomozást azzal a csoporttal szemben, amely elsősorban ázsiai egzotikus országokba közvetített ki lányokat. Egy magyar férfi és egy nő, valamint egy emírségi nő szervezte a prostituáltakat, akiket elsősorban gazdag méltóságok vettek igénybe.

A nyomozás adatai szerint a csoport 2009-től kezdve közvetített lányokat afrikai, ázsiai, távol-keleti országokba, elsősorban az Egyesült Arab Emírségekbe, Marokkóba, Libanonba, a Seychelle-szigetekre, de Európa különböző országaiba is.

A közvetítők rövid idő alatt nagy kereseti lehetőséggel, illetve ismert férfimagazinok címlapfotózási ígéretével érték el, hogy a zömmel 18-25 év közötti lányok – köztük ismert modellek és szépségversenyek résztvevői – vállalják a prostitúciós munkát.

A Magyarországon élő Kutasi Zoltánnak és Petri Szilviának szervezői munkáját az Egyesült Arab Emírségekben élő társuk, Sz. Vivien koordinálta, így egymással rendre egyeztetve, a külföldi pillanatnyi igényeknek megfelelően szervezték meg a prostituáltak körének és utazási időpontjának meghatározását, a repülőjegy vásárlásokat, a vízumok beszerzését.

Az ügyfélkör szinte kizárólag a közel-keleti térség gazdag méltóságai köréből kerültek ki, akik többnyire előzetesen e-mailben Sz. Viviennek kijuttatott portfóliós anyagból választhatták ki és rendelhették meg a szexuális szolgáltatásra a nekik tetsző prostituáltakat.

Az ügyfélkör szinte kizárólag a közel-keleti térség gazdag méltóságainak köréből került ki, akik az Emírségben élő nővel egyeztettek előzetesen e-mailben. A lányok 500 dollár vagy 500 euró körüli alapbért kaptak, amiből a szervezők 20 százalékot kértek, de ha valaki szexuális szolgáltatást is nyújtott, akkor a napi díjon felül további 1000 dollárt kapott éjszakánként.

A KRNNI az üzletszerűen elkövetett kerítés miatt indított nyomozást a napokban lezárta, és az ügy iratanyagát kedden vádemelési javaslattal megküldte a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség részére.

Forrás: Privát Kopó magazin

szebbjovo.hu

1365000300