Egy New York-i iskolakerület döntése komoly ellenérzéseket váltott ki a szülőkből, miután a karácsonyi műsor során előadott Csendes Éj szövegét átírták, hogy az ne tartalmazzon utalásokat Krisztusra.

Számomra ez sértő, mondta Robert Dowd, az egyik szülő a WCBS csatornának. A szülők és a koncert más hallgatói megdöbbenve vették tudomásul, hogy a mindenki számára ismert karácsonyi dalból hiányoztak a Jézusra utaló részek, mint például a „Szent Fiú”, a „Szent Szülepár” vagy a „Krisztus megszabadít”. A törölt részeket például a „mennyei álom ölén” szavakkal pótolták.

Susan Agruso, az iskola igazgatója azt mondta, hogy a szöveget azért változtatták meg, mert nem akarták megsérteni a hallgatóság nem keresztény tagjait.

„A kórusvezető szerint a dal így nem sértette más hitek követőit” – nyilatkozta az igazgatónő egy lapnak.

Az iskola december 17-i közgyűlését elárasztották a tiltakozó szülők.

„A Csendes éj egy vallásos ének” – mondta Kevin McDonald, az egyik szülő a gyűlésen. „Ez egy vallásos himnusz, ami Jézus születését meséli el.”

Az Oktatási Bizottság azóta egy bocsánatkérést is közzétett a honlapján, kijelentve, hogy az előadás őket is sértette.

„Az Oktatási Bizottság nem hagyta jóvá ezt a döntést és nem is tiszte a koncertre szánt dalok felülvizsgálata,” áll a nyilatkozatban. „Úgy tudjuk, hogy a munkatársak nem tiszteletlenségből hozták a döntést.”

idokjelei.hu