A kizárt HVIM helyett delegált szervezet is rámutat: amíg nem tisztázódnak a közjogi anomáliák, nem lehet alkotmányozni, sem a Szent Koronára hivatkozni ebben az állapotban. Az LMP-Fidesz-MSZP által kizárt HVIM helyére a Jobbik által delegált szervezet szerint először tisztázni kell a jelenlegi helyzetet. Szeretnék, hogy valóban a jogfolytonosság elve mentén kezdődjön meg az alkotmányozás.

Az Örökség Őrzői Egyesület beadványa:

A “széleskörű társadalmi-szakmai együttműködés” jegyében ez úton küldjük véleményünket és javaslatunkat az új Alkotmányról az Országgyűlés Alkotmány-előkészítő eseti bizottságának. A folyamatban lévő alkotmány-előkészítő munka kapcsán elengedhetetlenek tartjuk az alábbi történeti alapú elvi megfontolások figyelembe vételét. Ezek nélkül legitim alkotmányozási folyamatról nem lehet szó, illetve megfordítva, ezek érdemben történő figyelembe vételét követően tartjuk egyáltalán felvethetőnek a további részletekbe menő munka e vonatkozásban történő megkezdését.

A dokumentum letölthető: ide kattintva

Magyar Sziget 2010.08.05. A titkos háború. A tradicionalitás küzdelme a “létrontás” erőivel szemben. Baranyi Tibor Imrével beszélget Zagyva Görgy Gyula és Turner Gábor (videó)