Simon Richárd tájékoztatása szerint maga Kovács Béla ezidáig nem mentette ki távolmaradását a június 23-i, folytatólagos gyanúsítotti kihallgatásról. Hozzátette: a gyanúsított meghatalmazott védője e-mailben küldött a Központi Nyomozó Főügyészségnek egy tájékoztatást, amely szerint védence kórházi gyógykezelésen tartózkodik Abháziában. A meghatalmazott védő nem csatolt semmilyen okiratot, így “ennek valóságtartalmát nem ismerjük” – mondta.
A helyettes szóvivő felidézte azt is: a Központi Nyomozó Főügyészség állandó lakóhelyéről írásban idézte Kovács Béla gyanúsítottat, az idézés átvételét bizonyító tértivevény nem érkezett vissza a főügyészségre.
Simon Richárdot az MTI annak kapcsán kereste meg, hogy a Magyar Idők keddi számában arról írt, hogy Kovács Béla Abháziában tartózkodik gyógykezelésen, ám az EP-képviselő a Facebook-oldalán azt közölte, hogy Brüsszelben van. “Nem Abháziában bujkálok, hanem Brüsszelben dolgozom” – közölte a jobbikos politikus, aki olyan fotókat osztott meg, amelyen az Európai Parlament épülete előtt egy keddi keltezésű, Bild című újsággal látható.
Kovács Béla az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: egészségi problémái miatt valóban nem tudott elmenni az előző ügyészségi meghallgatásra, de július 19-én feltétlenül otthon lesz Magyarországon, és áll a hatóságok rendelkezésére.
“A Facebook-oldalamra a mai napon feltöltött fotók alapján mindenki eldöntheti, hogy Kovács Béla Abháziában bujkál, vagy Brüsszelben a munkahelyén tartózkodik-e” – tartalmazza a politikus közleménye.
A Fidesz Kovács Béla nyilatkozatára úgy reagált, hogy ha valóban Brüsszelben van és nem szorul orvosi ellátásra, akkor “fáradjon be az Európai Parlament és a magyar hatóságok irodáiba, mert sem a brüsszeli vizsgálaton, sem az ügyészségi meghallgatáson eddig egyszer sem jelent meg, pedig többször beidézték”.
(MTI)