Portálunkhoz rendszeresen futnak be segítségkérő levelek, üzenetek. Nincs is ezen mit csodálni egy olyan országban, amelyikben most élünk. Ahol szinte hétről hétre egyre több magára hagyott embertársunk érzi úgy, hogy már csak a Mozgalomra számíthat, legyen szó ételosztásról, adománygyűjtéséről, balesetet szenvedett bajtársunkról, vagy akár egy állatmenhely támogatásáról.

Azonban az, amiről ezúttal hírt szeretnénk adni, még közelebbről érint minket, hiszen a megyénkben élő, általunk személyesen ismert gárdista bajtársainkról van szó. Úgy is fogalmazhatunk, egy gárdista családról.

A családfő lassan egy éve nem képes munkát vállalni egy szerencsétlen baleset miatt, pedig előtte több mint harminc évet dolgozott végig a Magyar Postánál. A két nagyobbik fiú közül csak az egyiknek van munkája, a másik már semmilyen ellátásra nem jogosult. (Mindketten a Gárda aktív tagjai.) Öccsük születésétől fogva Down- és Little-kórban szenved, édesanyjuk az ő jogán részesül egy minimális ápolási díjban. Édesanyjuk nem mellesleg a Gárda aktív pártoló tagja, az avatandó állományhoz tartozik.

A jelzáloghitelük tavaly bedőlt, azóta a házuk végrehajtás alatt áll, egyetlen szerencséjük, hogy eddig még nem akadt rá vevő, de ennek lehetősége folyamatosan ott lebeg a fejük felett. Meglehet, hogy a harmadik árverezési kísérlet után egyszerűen kipakolják őket a szabad ég alá. A gázt már kikapcsolták náluk, és félő, hogy az áramszolgáltatásból is hamarosan kizárják őket.

Arra kérjük Olvasóinkat, aki bármilyen segítséggel tud lenni e nehéz helyzetben lévő család felé, hívja Kiss Gyulánét a (30) 856-7417-es telefonszámon, adományaikat pedig a Szebb Magyar Jövőért Kulturális és Hagyományőrző Alapítvány számlaszámára várjuk:
Polgári Takarékszövetkezet
61200261 – 11056108

A közlemény rovatba feltétlenül kérjük feltüntetni: “Utolsó remény”

Minden segítséget köszönünk, a gárdista család nevében is!