„A miniszterelnök-jelölt személyéről még korai beszélni, de az a szándékom, hogy képviselőjelöltként megmérettetem magam a 2014-es választásokon” – nyilatkozta a Vasárnap Reggelnek Bajnai Gordon.

A volt kormányfő a megyei lapok vasárnapi kiadásaként is megjelenő lapcsaládnak azt mondta, annak kell miniszterelnök-jelöltnek lenni, akinek legnagyobb esélye van arra, hogy megszabadítsa az országot ettől a kártékony rezsimtől és utána jól kormányozzon. „Olyan mozgalom építésébe kezdtünk, amely meg kívánja magát mérettetni a választásokon, és nyilvánvaló, hogy ennek aktív, befolyásoló résztvevője szeretnék lenni” – tette hozzá.

Bajnai az interjúban az előválasztást is beleértve semmilyen megoldást nem zárt ki annak érdekében, hogy az ellenzék még a választások előtt koalícióban tudjon megállapodni. Bajnai elmondta, mintegy kétszázan dolgoznak önkéntesként a Haza és Haladás Alapítvány környékén szakpolitikai programokon.

A programokat három részre csoportosítják: start, stop és folytatni. Mérlegelik, a Fidesz mely programja érdemes a továbbvitelre, melyiket kell leállítani, és mit kell beindítani. „Az országnak nem arra van szüksége, hogy már megint fenekestül felforgassunk mindent” – mondta. Bajnai szerint az ellenzéki miniszterelnök-jelölt személyéről legkorábban jövő nyáron lehet dönteni.

VG.huszebbjovo.hu

1355654520