Orbán Viktor legutóbbi, a Jediót Ahronót című izraeli lapnak adott interjúja rávilágított a kormány Izraellel kialakított viszonyára, valamint a zsidósággal egyre szorosabbra fűzött kapcsolatára – mondta el a Balczó Zoltán a barikad.hu-nak. A Jobbik alelnöke szerint Orbán Viktor a zsidóság karjaiba fut, a támadások elől. Emellett megpróbálja az izraeli tőke magyarországi térnyerését bagatellizálni.

Orbán Viktor legutóbbi interjúja megmutatta a Fidesz igazi arcát. Portálunknak Balczó Zoltán az Országgyűlés alelnöke, valamint a Jobbik alelnöke fejtette ki véleményét a miniszterelnök kijelentéseiről.

”Orbán Viktornak az elmúlt héten tett nyilatkozatai arról győztek meg, hogy a kormány alig kezdte meg a gazdasági szabadságharcot – ezt a kifejezést a kormányközeli sajtóorgánumok használták – már be is fejezte. A kormány multikra kivetett adóterhei miatt – amelyek szintén a gazdasági szabadságharc részét képezték – már támadásba lendültek az ellenérdekeltek. Az érdekes az egészben, hogy a nálunk kivetett különadó töredéke az európai tagállamokban fizetendő szintnek. Ennek ellenére Orbán Viktor, a soros EU elnökséggel összefüggő brüsszeli bemutatkozását már negatív irányba befolyásolták az ellenérdekelt körök, igaz mindezt a szerencsétlen médiatörvény támadásaiba bujtatva. Orbán Viktor emiatt visszakozott a gazdasági szabadságharctól, és teljes támogatásáról biztosította a zsidó köröket, sőt Mose Kantornak az Európai Zsidó Kongresszus elnökének ígéretet tett, hogy negyedévente a konzultál majd a Fidesz, a magyar és nemzetközi zsidó szervezetekkel.” – nyilatkozta portálunknak Balczó Zoltán.

A Jobbik alelnöke hozzátette: Orbán Viktor interjújában kijelentette, butaság, hogy létezne zsidó összeesküvés Magyarország megszállására. Balczó Zoltán szerint, a kormányfő Simon Peresz Magyarország felvásárlására irányuló kijelentését próbálta ezzel bagatellizálni.

Tel-avivi kabaré

„Ennek azért van jelentősége, mert ez a mondat nem egy tel-avivi kabaré konferansziéjától hangzott el, hanem a magyar miniszterelnök mondta ki. Mindez megdöbbentő annak tudatában, hogy ismertek azok az izraeli befektetőkhöz köthető beruházások – pl: Sukoró, Club Aliga, Álomsziget, most csak a legjelentősebbeket emelem ki – amelyeknél a törvényeket megkerülésével igyekeztek előnyökhöz jutni, valamit jelenleg is nyomoznak ezekben az ügyekben. Orbán Viktor további mondataival előrevetíti, hogy még több területen és még több üzletben kaphatnak szerepet ezek a befektetői körök.” – jelentette ki a Jobbik politikusa.

Balczó szerint, emellett ugyanúgy megdöbbentő, hogy az Európai Unió soros elnöki tisztét ellátó ország miniszterelnökeként, azon kesereg, hogy a tagállamoknak fenntartási vannak új tagok felvételével kapcsolatban miközben ő személy szerint azt szeretné, hogy Izrael csatlakozzon az európai közösséghez. Sőt Orbán kijelenti, hogy ennek a célnak a megvalósításán munkálkodik majd. A Jobbik alelnöke a barikad.hu-nak adott nyilatkozatában hozzátette: európai tagállam miniszterelnökeként rajta kívül egyedül Silvio Berlusconi mondta ugyanezt, aki szorult politikai helyzetéből és botrányaiból nem látva más menekülő utat, ezt a kijelentést állította kommunikációja középpontjába. A Jobbik alelnöke emlékeztett arra is, hogy a Fidesz korábban testvérpártjának választotta az izraeli Likudot, amelynek komoly politikai szerepe volt a gázai mészárlás elrendelésében.

„Orbán Viktor a támadások után a zsidóság karjába rohan, Izraeltől vár oltalmat. Meglehetősen furcsa ez annak fényében, hogy Szent István Szűz Mária oltalmába ajánlotta országunkat. Emellett természetesen bagatellizálja a Jobbik térnyerését, amely próbálkozás meglehetősen erőtlennek tűnik, annak tükrében, hogy pártunk parlamenti tényező, támogatottsága nő, valamint az európai nemzeti radikális pártok közül messze a legeredményesebben szerepelt a tavalyi országgyűlési választáson.” – tette hozzá Balczó Zoltán.

A Jobbik politikusa leszögezte: a miniszterelnöknek, a nemzeti párt eredményei miatt kell mentegetőznie és kicsinyítenie a Jobbik jelentőségét, valamint magyarázkodnia, hogy történelmi sorsuk miatt nem szeretik a zsidók a Fideszt, helyettük inkább a liberálisokhoz és a szocialistákhoz húznak.

barikad.hu