Telefonáló automatákkal sértettek kampánycsendet a választás délelőttjén a Fidesz és Morvai Krisztina összemosásával (mely egyik jobboldali pártnak sem érdeke), délután pedig az MSZP-re és az SZDSZ-re való szavazásra buzdítással. A súlyos törvénysértéshez legalább olyan szervezettség és anyagi forrás kellett, mint azokhoz a szintén megtévesztő és Jobbik-ellenes plakátokhoz, melyeket az elmúlt napokban ragasztottak ki szerte az országban.

A “NYILAS BARBI” feliratú, dr. Morvai Krisztina képét is ábrázoló, nagyméretű plakátokkal a kampánycsend előtti két napban árasztották el az országot. A becsületsértő, valamint választási alapelvbe és plakátolási szabályba ütköző ellenkampányt úgy követték el, mintha azt a Jobbik csinálta volna (de mint a 19 óra után a www.jobbik.hu címen is megjelenő fénykép mutatja, a párt hivatalos plakátjait is leragasztották vele).

A telefonos kampánycsendsértést ugyanilyen ravasz módon szervezték: előbb látszólag jobboldali hívások érkeztek, bár egyszerre a Fideszre és Morvai Krisztinára szavazni képtelenség, az összemosás mindkét párt választási eredményét rontja, sőt a baloldaliakat mozgósítja egy ilyen zaklató, durva, “jobboldali” kampánycsendsértés. Délután már taktikusan saját szavazóihoz szólt a baloldal, riogatva az ún. szélsőjobboldal előretörésével. Mindezek után hiba lenne úgy tálalni a hírt a médiában, hogy mindkét oldal csalt.

A Jobbik feljelentést tett a rendőrségen, és az OVB-nek kifogást nyújtott be a súlyos visszaélések miatt.

Novák Előd,
az OVB Jobbik-delegáltja