A képzést bemutató csütörtöki prezentáción Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem (DE) kancellárja elmondta, az intézménynek hároméves kapcsolata van a Barcelonával, amelynek utánpótlás-vezetői már jártak a hajdúsági városban.
“Az FC Barcelona legendás nevelő egyesület, a világon 120 táborban terjesztik a Barca-modellt, most először Debrecenben is lehetőség lesz megismerni ezeket az értékeket” – mondta Bács.
Makray Balázs, a Debreceni Sportcentrum Kft. stratégiai és sportszakmai igazgatója arról beszélt, hogy Debrecen elkötelezett a labdarúgó utánpótlás-fejlesztésében, ezért keres nemzetközileg elismert partnereket.
Az FC Barcelona hivatalos táborai lehetőséget biztosítanak a technikai és taktikai alapelvek megtanulására, amit a katalán együttes fejlesztő csapatának módszertana szerint mutatnak be.
“Az FCBCamps program az FCBEscola sportigazgatóságának az irányításával valósul mag, ők biztosítják az edzőket, a munkaprogramot és a követendő irányelveket ezekben a táborokban” – ismertette a részleteket Makray Balázs, aki hozzátette, az egyhetes táborokba, amit a Debreceni Labdarúgó Akadémia (DLA) pallagi komplexumában tartanak, három barcelonai edző érkezik, munkájukat nyolc helyi szakember segíti majd.
A két táborban turnusonként 96-an vehetnek részt, a jelentkezőket az U7-es korosztálytól az U14-es korosztályig várják a szervezők.
A részvételi díj 80 ezer forint, amely két készlet Nike-felszerelést és egy -labdát, napi háromszori étkezést és szabadidős programokat tartalmaz. A jelentkezőket az ország egész területéről, de a határon túlról is várják.
Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere a prezentáción bejelentette, az önkormányzat a költségek átvállalásával, összesen egymillió forinttal támogat turnusonként hat-hat hátrányosabb helyzetű tehetséges gyereket, hogy részt vehessen a kurzuson.
(MTI)