Beluzsárné Belicza Andrea korábban csak annyit közölt, hogy egy nő és egy férfi holttestére bukkantak a mentők csütörtökön egy ceglédi házban. Hozzátette: az első orvosi szakvélemény alapján a két ember halálát idegenkezűség okozta. A gyilkosság elkövetésével egy 21 éves férfit gyanúsítanak, akinek már csütörtökön megkezdték a kihallgatását.
A szóvivő pénteken elmondta: a rendőrség emberölés gyanúja miatt eljárást indított Cs. Péter 21 éves ceglédi lakos ellen. Mint azóta kiderült, a mentők csütörtök reggel találták meg a 61 éves nő és a 39 éves férfi holttestét, majd értesítették a rendőrséget. A nyomozók a bejelentés után fél órával az egyik szomszédos ingatlanban elfogták és a helyi rendőrkapitányságra előállították a bűncselekménnyel gyanúsítható fiatalembert – közölte Beluzsárné Belicza Andrea.
Cs. Péter elismerte tettét, kihallgatásakor egyebek mellett arról beszélt, hogy szóváltást követően végzett áldozataival. Őrizetbe vették, s kezdeményezték előzetes letartóztatásának elrendelését – tette hozzá a szóvivő, aki a gyilkosság körülményeiről, illetve a vallomás tartalmáról nem kívánt további részleteket elárulni.
(MTI)