Mielőtt a konkrét történetbe belekezdenénk, érdemes megemlíteni, hogy néhány héttel ezelőtt Osztolykán Ágnes országgyűlési képviselő (LMP) egy napirend előtti felszólalásában a „béke szigetének” nevezte Kerecsendet a cigány-magyar együttélés és a közbiztonság tekintetében. Ítélje hát meg mindenki maga a tényeket, de annyit előrebocsátok, hogy ezen véleményével Osztolykán alighanem egyedül marad…

Lopáson kapta a kerecsendi gyümölcsösöknél a helyi cigányok egy 8-10 fős csoportját a mezőőr 2011. május 29-én, vasárnap. A cigányok a felszólítására átugráltak a kerítéseken, megpróbáltak elmenekülni, de amikor a munkáját végző őr utánuk futott, azok – nyilván „félelmükben” – rátámadtak. Néhány óra elteltével a cigány csoport a mezőőr lakásához ment, ahol életveszélyesen megfenyegették annak feleségét. Az „elnyomott” kisebbségiek később megtalálták a mezőőrt annak hobbitelkén és az időközben kiérkező rendőrök előtt (!) ismét életveszélyes fenyegetéseket kiabáltak neki és telekszomszédjának: „El lesz vágva a torkotok! Megdöglötök!…”

Időközben a helyszínre érkezett a helyiek hívására Zagyva Gyula országgyűlési képviselő, aminek a rendőrök finoman szólva sem örültek. Minden bizonnyal azért, mert addig semmiféle intézkedést nem foganatosítottak a cigánybűnözőkkel szemben.

Kisebb meglepetésre egy újabb országgyűlési képviselő érkezett a helyszínre, Hermann István (Fidesz-KDNP) személyében, aki a körzet egyéni országgyűlési képviselője, s mint később kiderült, őt a vele jó kapcsolatot ápoló cigányok hívták oda, mert elmondásuk szerint őket „sérelem érte”, mondván: a mezőőr nyakon vágta egyiküket.

A történetet természetesen tovább színezték, miszerint Zagyva Gyula megjelenése annyira megrémisztette őket, hogy azt gondolták újabb „Gyöngyöspata” készül.

A rendőrök értetlenül néztek a két országgyűlési képviselő jelenlétét, s amikor szóvá tették: „Ki fog idejönni még ma?” Abban a pillanatban megállt autójával Vona Gábor (ő éppen az egri könyvbemutatójáról tartott hazafelé). Szemtanúk szerint, a Fidesz országgyűlési képviselője bár egyre erőtlenebbül, de próbálta eltusolni az ügyet, igyekezett abban az irányba terelni a történteket, hogy ne legyen semmi következménye, vagyis ne legyen feljelentés….

Nem véletlenül, hiszen később kiderült, hogy a lopásban és a fenyegetésben részt vevő egyik cigány Suha Roland, annak a Suha Józsefnek a fia, aki a kerecsendi Cigány önkormányzat vezetője és egyben a faluban önkormányzati képviselő is, s mit ad Isten, éppen a Fidesz-KDNP színeiben! Végül a jobbikos jelenlétnek köszönhetően a rendőrség fölvette a jegyzőkönyvet és nem maradt következmények nélkül az ügy. Ez történt a béke szigetén vasárnap, az Úr napján…

Másnap a cigánybűnözőket előállították, majd két napig az Egri Rendőr főkapitányság vendégszeretetét élvezhették, sajnos utána kiengedték őket és szabadlábon védekezhettek.

A cigányok előállítása után a mezőőr újabb életveszélyes fenyegetést kapott telefonon, most a változatosság kedvéért az említett Suha Józseftől a Fidesz önkormányzati képviselőjétől, hogy megölik és inkább költözzön el a faluból! Az összes életveszélyes fenyegetésért a sértettek írásban feljelentést tettek.

A Jobbik Heves megyei képviselői felé pedig, rengeteg segélyhívás érkezik a békés lakosoktól az eset óta, mert mára minden helyinek világossá vált, hogy a Fidesztől nem számíthatnak segítségre. Mi pedig a kormánnyal ellentétben, természetesen nem hagyjuk magára sem a magyarokat, sem a falut.

Első lépésként a közbiztonság tarthatatlansága miatt, június 23-án panasznapot és lakossági fórumot tartunk Mirkóczki Ádám, Sneider Tamás, Vona Gábor és Zagyva Gyula megyei országgyűlési képviselők részvételével.

Kerecsenden a 2010-es országgyűlési választásokon elsöprő többséggel győzött a Fidesz, természetesen a cigány szavazatok megvásárlásával biztosítva az óriási fölényt. Azonban ma, egy év elteltével a helyi vélemények szerint, a magyar lakosságtól már aligha számíthatna szavazatra a kormány és Herman István, de ami késik, az nem múlik…

Mirkóczki Ádám – mirkoczkiadam.blog.hu