Kölcsönkérem egyik általam nagyra becsült publicista Pintér belügyérre alkalmazott, az alvilág széles köreiben elterjedt minapi gúnynevét, a “csonkaujjú”-t. Elgondolkodtam én is, mi tartja Orbánban rendületlenül a hitet, hogy folyamatos bizalmával tünteti ki – mai példámmal az ÁVO gyakorlatából húszdolláros eldugására, vagyis a robbanóanyag utólagos megtalálására parancsot kiadó – “csonkaujjút”.

Saját rendőrnek látszó gárdistáival továbbra is kergeti a segélyszállítmányt szállító gárdista bajtársainkat, akik ma például a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szalonna településre vitték jó szívvel a sok helyről összegyűjtött segélyszállítmányt, amire a károsultaknak most leginkább szüksége van. Építőanyagot hat kamionnal, több mint 35 tonna mennyiségben, mely szállítmányt mintegy 30 Magyar Nemzeti Gárda tag, pártoló, jobbikos és szimpatizáns kísért, hogy biztonsággal megérkezzen a címzettek részére. Ebben a segély akcióban csak egy ellenérdekelt fél volt, a “csonkaujjú” fogdmegjei, akik az odavezető M3-as autópálya szinte minden pihenőjénél lesben álltak, hogy lassítsák, vagy lehetetlenné tegyék a szállítmány célba érkezését. Gárdista társainknak ismételten sikerült – az odavezető úton – magas IQ-jú rendőreink eszén túljárniuk, az útvonal utolsó pillanatban történt megváltoztatásával Aggtelek felé, így ügyesen sikeresen célba juttatniuk a segélyszállítmányt.

Lerakodás után a település “körzeti megbízott ” rendőreinek végül is sikerült elakasztaniuk a segélyt szállítókat, és segítségül hívva a korábban kerülő úton sikeresen “átvert” rendőrtársakat, végeláthatatlan “közúti ellenőrzés” vette kezdetét, mely tudósításunk pillanataiban is folyamatosan tart észak-keleti fertályunkon. Tájékoztatás szerint időközben, ezzel egyidőben, egyik gárdista bajtársunk otthonában is megjelentek házkutatási parancs és azonosító nélküli rendőrök, de a ház ura emiatt megtagadta beengedésüket, mondván, szerezzenek ilyen parancsot, akkor eleget tesz a törvényeknek.

Az Orbán vízió a “félkatonai” szervezetekkel kapcsolatos egyre hosszabbra nyúló miniszterelnöki álmatlansága, megjósolom, nem vezethet eredményre az egyre növekvő bűncselekmények felderítésével kapcsolatos rendszeres rendőrségi árnyékra futás miatt. A csonkaujjú visszahívott régi szakiparosai sem csinálhatnak csodát, és szemben a tudósítás elején hivatkozott publicista jó szándékú, de kívülállóként történt megállapításaival, bennfentesként úgy látom, hogy a Magyar Nemzeti Gárda meghatározó többsége igenis alkalmas lehet sajátos eszközeivel adott esetben a gyengélkedő rendőrség munkájának hathatós segítésére, ha ezt a politika akarja.

És hiába az erőlködés, a páratlanul és méltán népszerű Gárda még akkor is folyamatosan erősödik majd, amikor a “csonkaujjú”-nak nevezett belügyértől megbízói sikertelenség miatt visszavonják felkérését.

Reiner Péter

Forrás: Nemzeti InternetFigyelő