Demeter Pál fő célkitűzése az elvándorlás megállítása és új munkahelyek teremtése – hangzott el a Jobbik sajtótájékoztatóján, amelyen Kulcsár Gergely parlamenti képviselő mutatta be a párt országgyűlési képviselőjelöltjét. Demeter Pál a Hajdú-Bihar megyei 6-os számú választókerületben méreti meg magát a 2018-as választáson.

Demeter Pál és Kulcsár Gergely

A jelölt elmondta, sajnos az ismerősi és baráti köréből is jó néhányan dolgoznak Nyugaton, de nem a „kalandvágy”, hanem az alacsony hazai fizetések miatt döntöttek így. Emiatt indította el a Jobbik a béruniós kezdeményezést, hogy a magyar bérek végre felzárkózzanak a nyugat-európai szintre. Csak így lehet itthon tartani a fiataljainkat, a képzett munkaerőt – szögezte le.

Demeter Pál úgy véli, a Hajdúságban élők is ugyanannyit fizetnek a benzinért, így őket is megilletné, hogy olyan minőségű utakon tudjanak közlekedni, mint az ország nyugati részén élők. Elmondása szerint a megyei közgyűlésben már többször felhívta a figyelmet a megye, továbbá a környék úthálózatának katasztrofális állapotára. „Sajnos a Hajdúböszörmény és Balmazújváros közötti, valamint Hajdúnánástól az M35-ös autópályáig tartó útszakaszokon gyakorlatilag lehetetlen gépjárművel normális tempóban közlekedni. De Polgár felől sem ajánlatos Újszentmargita irányába elindulni” – közölte a képviselőjelölt.

Demeter Pál fontos célnak tartja azt is, hogy „a nemzet vagyonának szétrablóit” el lehessen számoltatni, a lopott pénzt vissza lehessen szerezni. Többek között ezért állítaná fel a Jobbik a korrupcióellenes ügyészséget, és a korrupt politikusokat dupla büntetéssel, valamint vagyonelkobzással sújtanák.

„Az állandósult korrupciót fel kell számolni, az ne legyen a mindennapok természetes, megszokott része. Hiszem, hogy ezt a sokat szenvedett országot lehet végre magyar szívvel, józan ésszel és tiszta kézzel vezetni” – zárta sajtótájékoztatóját Demeter Pál.

szebbjovo.hu