A posztjáról leköszönő szakember a vlv.hu honlapnak nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy van egy kézfogáson alapuló megállapodása az UVSE-vel:
“Az egész klub szakmai irányítása az én feladatom lesz, ahol olyan irányvonalakat szeretnék meghatározni, amely alapja lehet a későbbi válogatott sikereknek is” – mondta a 44 éves Benedek, aki hozzátette: emellett szeretne a szövetség új elnökségének tagja lenni.
“Az öt lehetséges hely egyikére jelöltetem magam, amit majd a közgyűlés szavaz meg. Továbbra is a magyar vízilabda sikerességért szeretnék dolgozni, csak mostantól más szerepben” – fogalmazott.
A lemondása hátterét firtató kérdésre válaszolva legfőbb okként azt jelölte meg, hogy nem sikerült túltennie magát az olimpiai szereplésen, a riói ötödik helyezésen.
“Azt gondolom, hogy ha ennyiszer hangsúlyoztam, hogy vállalom a felelősséget, akkor az a tisztességes, hogy valóban vállaljam is” – jelentette ki.
Benedek, aki 2013 óta irányította a magyar férfiválogatottat, a honi szövetség (MVLSZ) honlapján tudatta csütörtökön, hogy január 1-jével már nem ő látja el a kapitányi feladatokat. Az MVLSZ szombaton tartja tisztújító közgyűlését, az ott megalakuló elnökség az ősz folyamán fog dönteni a férfikapitány személyéről.
A nemzeti csapattal a riói olimpiai ötödik hely előtt 2013-ban világbajnok, 2014-ben Európa-bajnoki ezüstöt, 2016-ban pedig Eb-bronzérmet nyert szakember csütörtökön már nem volt elérhető Budapesten: az Egyesült Államokba repült. A játékosként háromszoros olimpiai bajnok Benedeket – szintén háromszoros ötkarikás aranyérmes társaival, Biros Péterrel, Kásás Tamással, Kiss Gergellyel, Molnár Tamással és Szécsi Zoltánnal egyetemben – Santa Clarában október 29-én ünnepélyesen tagjává avatják a vizes sportok halhatatlanjait tömörítő nemzetközi Hírességek Csarnokának.
(MTI)