2010. június 26-án, Budapesten tartotta VII., egyben tisztújító kongresszusát a Jobbik Magyarországért Mozgalom. A regisztráltak mintegy 80%-a több mint 700 küldött vett részt a kongresszusi központban megtartott eseményen.


Vona Gábor ünnepélyes megnyitóját követően Szabó Gábor pártigazgató kapott felkérést a levezető elnök szerepére. Az eseményt megtisztelte jelenlétével számos gúnyhatáron túli szervezet képviselője is: a Kárpátaljai Magyar Pedagógus Szövetség vezetője; Borbély Zsolt Attila, az erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, a Romániai Evangélikus, Lutheránus Egyházközösség vezetője; László Bálint, a délvidéki Magyar Remény Mozgalom vezetője, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke, és levélben üdvözölte a kongresszust horvátországi, csángóföldi, és több erdélyi magyar szervezet is. Az eseményen részt vett a múlt heti kilakoltatott négy gyermekes édesanya, Tauzin Krisztina, akit óriási vastapssal köszöntött a kongresszus.

A jegyzőkönyvvezető, a jegyzőkönyv-hitelesítők és a számlálóbizottság megválasztása után Vona Gábor a leköszönő elnökség két éves munkájáról számolt be. Dr. Staudt Gábor, a Fegyelmi és Etikai Bizottság vezetője, valamint Varga Zoltán, a Számvizsgáló Bizottság vezetője szintén beszámolót tartottak, amit a küldöttek egyhangúan elfogadtak.

Ezt követően Vona Gábor elnökjelöltként tartott programbeszédet, majd a tizenegy alelnökjelölt bemutatkozása következett. A jelöltek bemutatkozása után Szabó Gábor ismertette a szavazás menetét, a szavazatszámláló bizottság kiosztotta a szavazólapokat, és kezdetét vette a titkos szavazás. Az elnök, és 6 alelnök kilétéről szavazott a kongresszus.

Az ebédszünetet követően folytatta munkáját a kongresszus. Az alapszabály módosításaira beküldött javaslatokról szavaztak a küldöttek. A módosító javaslatokról egyszerű szavazattöbbséggel döntött a kongresszus.

A kétórás alapszabály-módosító szavazás után a szavazatszámláló bizottság elnöke ismertette a tisztújítás eredményét: ellenszavazat nélkül a küldöttek Vona Gábort választották a Jobbik elnökévé. A 6 alelnök Balczó Zoltán, Gyüre Csaba, Murányi Levente, Novák Előd, Sneider Tamás és Szegedi Csanád lettek. A Számvevő Bizottság tagjainak Volner Jánost, Zakó Lászlót és Varga Zoltánt választották, míg az Etikai Bizottság tagjainak dr. Staudt Gábort, Szabó Györgyöt, Czeglédi János budapesti elnököt, Fehér Zsolt Pest megyei alelnököt és dr. Apáti Istvánt.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom debreceni szervezetének küldöttei Kreiter Zsolt, Varanyi Sándor, Konkoly János, Bancsi Tibor, Lakatos János, Orbázi Tibor és Makó Ferenc voltak.