Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a fülöpházi polgármester első tárgyalási napja május 13-án lesz.
Balogh József a Fidesz egykori országgyűlési képviselője, Fülöpháza polgármestere a vád szerint 2013-ban súlyosan bántalmazta élettársát.
A főügyészség korábbi közleménye szerint az ittas polgármester 2013. április 28-án élettársát súlyosan bántalmazta. Az asszony súlyos sérüléseket, darabos orrcsonttörést, többszörös járomcsonttörést és egyéb sérüléseket szenvedett.
A Központi Nyomozó Főügyészség azt követően kezdett el nyomozni, hogy a kórház jelezte a rendőrségnek, Balogh József élettársa feltehetőleg bántalmazásból származó súlyos sérülésekkel került hozzájuk ellátásra.
A polgármester az eset után azt nyilatkozta, az asszony átesett a család vak komondorán, úgy szerezte sérüléseit. Balogh József később beismerő vallomást tett.
Az eset után a Fidesz kizárta a pártból a polgármester, aki 2010-ben a Fidesz-KDNP jelöltjeként lett a település vezetője.
A történtek ellenére a fülöpháziak 2014-ben újraválasztották Baloghot, aki ezúttal függetlenként indult.
A polgármester 2014. októberben kérelmet nyújtott be, hogy közvetítői eljárásban ítéljék meg cselekményét, elkerülve a büntetőeljárást.
A Kecskeméti Járásbíróság azonban elutasította a kérését, így a polgármesternek a vádlottak padjára kell ülnie. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért Baloghra.
(MTI)