Sneider Tamás a 2009. augusztus 19-i eseményekkel összefüggő jogerős bírósági ítéletéről tartott pénteken Egerben sajtótájékoztatót. Itt ismertette a Hatvani Bíróságon született, jogerős ítéletet. A Jobbik alelnöke úgy fogalmazott, szerinte tavaly augusztusban a parlament emberjogi bizottságának elnöke is a jogtiprók mellé állt.

Mint mondta: a verdikt teljes mértékben neki adott igazat, kimondva, hogy nem követett el szabálysértést, nem lehetett volna alanya az eljárásnak.

Sneidert és több társát 2009 augusztus 19-én Egerben az Egri Lokálpatrióta Egylet királyköszöntő fáklyás felvonulásáról vitték be a rendőrségre, mert a Magyar Gárda egyenruháját viselték.

Sneider pénteki sajtótájékoztatóján közölte: összesen 14 gárda egyenruhát, vagy ahhoz hasonlót viselő embert vittek be, s mára mind a 14 esetben megszülettek az ítéletek, és kivétel nélkül mindegyik azt mondta ki, hogy jogszerűtlen volt az ellenük irányult rendőri fellépés.

A Jobbik alelnöke, egyben az Országgyűlés Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottságának elnöke tagja arra is kitért: különösen megdöbbentő számára, hogy a tavaly augusztusi eseményen “jogvégzett emberek is ott voltak a téren”, s mégsem tettek a jogsértés ellen, sőt “ők adtak muníciót a rendőrségnek”.

Név szerint is említette a kereszténydemokrata dr. Lukács Tamás országgyűlési képviselőt, aki azóta az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának elnöke. Sneider Tamás szerint tavaly augusztusban Lukács is a “jogtiprók mellé állt”.

egerjobbik.hu