Az MSZP azért lépett ki az SZDSZ-szel kötött fővárosi koalícióból, mert véget akart vetni a BKV körüli állandó rendetlenségnek és bénultságnak – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Lendvai Ildikó. A Világgazdaság cikket kanyarított a riportból, mi pedig ízekre szedjük az elnök asszony mondatait, így aztán most kibővített, extra KONTRA rovatot kap a Kedves Olvasó.

Az MSZP elnöke úgy fogalmazott, a BKV mára negatív szimbólummá és szitokszóvá vált.

Egyetértünk. Bár az elnök asszony szerényen elhallgatja, hogy ugyanez a helyzet az MSZP szóval is. Lassan nagyobb szégyen lesz kiejteni, mint egyes négybetűs szavakat.

A szocialisták a kilépéssel nem a múltbéli felelősséget akarják elmosni – közölte a pártelnök.

Nem is elmosni, hanem végképp eltörölni, ahogy ez már jó kommunistáknál szokás múltbéli ügyekben.

Lendvai azt elismerte, hogy minden olyan párt és vezető felelős, amely, illetve aki nem vette észre, hogy mi zajlik a közlekedési cég körül, hogy a mechanizmusok átláthatatlan helyzetet eredményeztek, amiben néhányan megcsinálták a szerencséjüket.

Néhányan, mi? Meg persze a mechanizmusok eredményeztek átláthatatlan helyzetet, ugye? Ejnye, ejnye, ezek a megátalkodott mechanizmusok! Amik persze függetlenek az embertől, pláne a kormányzó pártoktól, ugyebár… Le a mechanizmusokkal! Huszonöt botot nekik!

Az MSZP azért lépett ki az SZDSZ-szel kötött fővárosi koalícióból, mert véget akart vetni a BKV körüli állandó rendetlenségnek és bénultságnak – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Lendvai Ildikó.

Jó duma – mondhatnánk pestiesen szólva. Nekünk inkább úgy tűnik, hogy menekülni tetszenek a felelősségre vonás elől. Lassan mondom, hogy még egy volt cenzor is megértse: NEM-FOG-SI-KE-RÜL-NI!

Lendvai Ildikó hangsúlyozta: azért a jövőért viszont már nem akarják vállalni a felelősséget a szocialisták, hogy szándékaik ellenére akadályozzák és lassítják a rendcsinálást.

Na, ennek a mondatnak tessék csak nekifutni még egyszer! Merthogy eme kinyilatkoztatásnak mintha az lenne az értelme, hogy a szocialisták maguk akadályozzák és lassítják a rendcsinálást. Freudi elszólásnak elmegy, de a bíróság előtt öngólnak fog bizonyulni.

Jobb lesz gyakorolni a védőbeszédeket az MSZP háza táján, hamarosan szükség lesz rá az utolsó szó jogán.