Hegedűs Lorántné, a párt országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az önkormányzatok többsége jóhiszeműen járt el, amikor közpénzt bízott brókercégekre, Fóton azonban a városvezetés felhatalmazás nélkül, a “törvényeket lábbal taposva” adtak megbízást egymilliárd forint értékben. Azt feltételezte, hogy a brókerek mellett a politikusok is “jól jártak” ebben az ügyben.
Merkwart Krisztián, a Jobbik fóti képviselője kifejtette, hogy a település vállalati kötvényekbe fektetett a Hungária Értékpapír Zrt.-nél 2013-ban és 2014-ben fél-félmilliárd forintot. Az első esetben még az illetékes bizottság láthatott egy egyoldalas árajánlatot, egy évvel később már azt sem – mondta az ellenzéki képviselő, aki bírálta, hogy a témában létrehozott vizsgálóbizottság is működésképtelen.
Jelezte ugyanakkor, hogy rendelkezésükre bocsátották az ügyletek dokumentációját, s ez alapján közvagyon sérelmére elkövetett bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tettek pénteken a Legfőbb Ügyészségen.
Az önkormányzati képviselőt kérdezték arról is, hogy a 444.hu szerint születésnapja alkalmából felköszöntötték fóti óvodások. Azt felelte, hogy semmilyen ünnepeltetés nem volt; almát vitt az intézménybe, amikor a pedagógia munkáról tájékozódott, s ezt megköszönték neki néhány dallal. Hegedűs Lorántné azt tette hozzá, ő kérte valamennyi jobbikos képviselőtől, hogy minél több önkormányzati intézménybe látogassanak el.
(MTI)