A Zaventem nemzetközi repülőtéren öngyilkos merényletet elkövető Najim Laachraoui és Ibrahim El Bakraoui holtestét a Brüsszelhez tartozó Evere városrész többfelekezeti köztemetőjében szűk családi körben, muzulmán szertartás szerint temették el.
A lapnak név nélkül nyilatkozó önkormányzati képviselő elmondta: mindenkinek kijár az, hogy eltemessék, ugyanakkor a sírokon feltüntetett álnév használatát azért tartották fontosnak, hogy a sírok ne válhassanak a szélsőséges nézeteket vallók zarándokhelyévé, de ne váltsanak ki indulatokat sem.
A tisztviselő arról is tájékoztatott, hogy korábban már eltemettek a párizsi, novemberben elkövetett terrortámadások öngyilkos merénylői közül kettőt Belgiumban. Bilal Hadfi és Brahim Abdeslam holtestét ugyancsak álnévvel ellátott sírokban helyezték örök nyugalomra – tette hozzá.
Március 22-én Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson hajtottak végre terrortámadást, amelyben harmincketten meghaltak és 340-en megsebesültek, utóbbiak között két magyar.
Tavaly november 13-án Párizsban hét helyszínen követtek el merényleteket, amelyekben 130 ember halt meg. A hatóságok szerint bizonyított kapcsolat van a párizsi és a brüsszeli merényletek kitervelői és elkövetői csoportjai között.
Mindkét támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett.
(MTI)