Ma ünnepli 85. születésnapját Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat jobbhátvédje, 49-szeres válogatott labdarúgó, edző, sportvezető. Az Aranycsapat egyetlen vidéki tagja volt. Játszott 1953-ban Londonban „az évszázad mérkőzésén”. Tagja volt a helsinki olimpia bajnokcsapatának és játszott a berni világbajnoki döntőben is.

A Testnevelési Főiskolán szerzett diplomát szakedzői tagozaton 1964-ben. 1960 és 1972 között edzősködött, később, 1993-tól kezdve az MLSZ elnökségi tagja volt, az utánpótlás bizottság elnökhelyettese. 1995-ben a Magyar Olimpiai Bizottság érdemrendjével tüntették ki, 2007-ben Széchenyi-díjban részesült. Buzánszky Jenő elmondta, a legbántóbb mégis az, hogy Grosics Gyulával együtt minden elismerést megkaptak, de nem lettek a Nemzet Sportolói.

A Debreceni Egyetemen már több mint tíz alkalommal rendeztek a tiszteletére labdarúgókupát, míg Pécsett a Leőwey Klára Gimnáziumban 2010-ben már harmadszor volt sikere az Aranycsapat korábbi játékosáról elnevezett bajnokságnak. Ezeken az eseményeken Buzánszky Jenő is részt vesz.

Isten éltesse sokáig jó egészségben!