A lépcsőházunkban tegnap hirdetett Ipi-apó féle majálisra nem jutottunk ki (nem is volt szándékunkban), szerencsére az eső pontosan a kezdési időpontban zendített rá erőteljesen, így vélhetően nem maradtunk le semmiről. Az öregecske ex-bolsevik biztos reményt öntött a diktatúrától rettegő tömegekbe és közös megelégedéssel böföghettek a Terence Hill-Bud Spencer filmben elhíresült sör-virsli verseny után szabadon, legalábbis az általam letépett plakáton erre sarkallta a munkában megfáradtakat.

Még mielőtt kedves olvasóink megvádolnának minket ezért a tőlünk szokatlan enyhe kezdésért, csapjunk is bele a szokásos antibolsevizmusunkba. Az indokot az MSZP által – valószínűleg a közönség kihalásáig – rendezett Városligeti majális rendezvénye adta. Bár inkább Gyurcsány, aki eddig imádott commandantéjét semmibe véve új példaképpel állt a nyilvánosság elé. Ferenc második fiatalkorát éli, ismét harcolhat, szóban persze, felelevenítve Dolores Ibárruri kommunista politikusnő által Robert Nivelle tábornoktól plagizált jelmondatát: „No pasarán!”.

„Nem törnek át!” – fordításként került a történelembe ez a mondat Madrid ostromának előzményeként. Szerencsére áttörtek Franco erői. A magyar történelemtanítás szerényen csak Picasso Guernica című zavaros festménye alapján próbálja nekünk bemutatni a fasiszta Franco és nemzeti-szocialista cinkosai által lemészárolt tisztes baloldali felkelést, pedig a „kép” – nem Picassóé, az egyszerűen hatásvadász – nem egyértelmű. Felesleges arra kitérni, hogy a későbbi vérszomjas, magyargyűlölő Rákosi-rendszer hány értelmi szerzője és megvalósítója harcolt a spanyol fronton a falangisták ellen, célszerűbb inkább bemutatni, milyen további vérengzéseket akadályoztak meg Franco tábornok felszabadító csapatai.

A háborúban csak Népfrontként emlegetett kommunista csapatok gyűlölete a spanyol keresztény egyház és szerzetesrendek irányába teljesedett ki. Barcelonában minden templomot kiraboltak és felgyújtottak, csak a nagy székesegyház maradt meg, amelyet raktárrá alakítottak át. De szerte az országban is elvégezték a pusztítást. A cuencai katedrális ősrégi könyvtárában mintegy tízezer felmérhetetlen értékű könyvet égettek halomra.

A polgárháború idején a Vörös Brigád összesen 85.940 polgári személyt mészárolt le: köztük 5255 papot, 2492 szerzetest, 283 apácát, 249 novicet (fel nem szentelt apácát és papot) és 12 püspököt. De a gyilkosságokat megkülönböztetett szadizmussal végezték. Bavalmoralban egy papot meztelenre vetkőztettek és kegyetlenül megostoroztak. Egy fakereszthez kötötték, ecetet itattak vele és töviskoronát tettek a fejére. Ekkor a csőcselék elkezdte kiabálni: “Átkozd az Istent és akkor mi kiszabadítunk.” A pap válaszolt: “Én megbocsátok nektek és áldásom reátok!” Ezalatt a brigád tagjai azon vitatkoztak, hogy rászegezzék-e a keresztfára. Megrészegült pillanatában az egyik csak egyszerűen felállt és golyót eresztett a pap fejébe.

Egy fanatikus ateista nőt, La Pecosát illette meg az a „dicsőség″, hogy Jaen város püspökét és annak húgát Madrid külvárosában kétezres éljenző kommunista előtt agyonlője. Amikor a vörös brigád banditái a madridi Nuestre Senor del Amparo nevű zárdát megrohanták, egy apácát nemi közösülésre kényszerítettek az egyik partizánnal. Amikor ezt visszautasította, ott a helyszínen agyonlőtték. Sok más apáca pedig tömeges nemi erőszak áldozata lett.

Cernera városban rózsafüzér gyöngyszemeivel addig tömködték egy pap füleit, míg az agyvelejét át nem szúrta és belehalt. Sok papot halálra égettek. Barcelonában kiásták a sírokból 19 apáca tetemét, és a csontokat szétszórták a székesegyház lépcsőin. Más papokat arra kényszerítettek, hogy a saját sírjukat megássák, s azután élve eltemették őket. Másokat a bika istállójába tettek be, ahol a megvadult állat halálra öklelte. Egy asszonynak, akinek két pap fia volt, feszületet nyomtak le a torkán, amíg meg nem fulladt. A tömegmészárlásokat mindig a sátáni üvöltések kísérték: “Szabadság – halál az egyházra!”

Itt tartunk 2011-ben. Gyurcsány, nyilván a börtöntől való félelméből fakadó őrületében már nem tudja, hogyan provokáljon. Mártírnak képzeli magát, vagy kommunista forradalmárnak, aki a barikádon harcolva leszámol Orbán falangista diktatúrájával és a vele kollaboráns klerikális reakcióval? Ez már, kérem, szánalmas. Szánalmas még a saját pártjában is, ennek ellenére rejtélyes okból megjelenik Szombathelyen toborozni és vélhetően uszítani. Pedig Feri, mondták már többször, hogy menj a p…ába, hidd el, jobb lenne.

Forrás: avanti.blogter.hu