Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján a CIA kínvallatásait tartalmazó dokumentumok kivonatának nyilvánosságra hozataláról szólva kijelentette: nincs az a nemzetközi szerződés, emberjogi dokumentum, amit az Egyesült Államok szervei ne tiportak volna lábbal, s közben Magyarországon és mindenütt a világon ezen dokumentumokat akarják az utolsó betűig betartatni.
Miközben az Egyesült Államok a “világ csendőre”, a demokrácia védelmezője szerepkörében tetszeleg, most megmutatta valódi énjét – értékelt a jobbikos politikus, kétszínűnek és hazugnak nevezve az amerikai politikát.
Elmondta, hogy pártja hétfőn határozati javaslatot nyújt be a parlamentnek, amelyben elítélnék az Egyesült Államok módszereit és valamennyi párt egységes támogatását várják ahhoz.
Mirkóczki Ádámot kérdezték arról, hogy André Goodfriend ideiglenes budapesti ügyvivő a kínvallatásokra vonatkozóan Amerika erényének nevezte, hogy ezt is meg lehet beszélni. Van olyan kritikus pont, ami után ezt nem lehet ennyivel elintézni – jelentette ki a Jobbik szóvivője. Persze meg lehet beszélni Afganisztánt, Irakot, Guantanamót is, csak azokon az embereken, akiken elkövették ezeket, azokkal mit szeretnének beszélni? – kérdezte.
(MTI)