Megnevezte újabb országgyűlési képviselőjelöltjét a Jobbik, így most már mindhárom debreceni körzetben ismertté váltak a nemzeti néppárt jelöltjei.

Kőszeghy Ábel, a Jobbik debreceni frakcióvezetője mutatta be sajtótájékoztató keretében Csikai Józsefet, akit a Hajdú-Bihar megyei 3-as számú országgyűlési választókerületben indít a legerősebb ellenzéki párt. A 39 éves, okleveles közlekedésmérnök 2014. óta önkormányzati képviselő Debrecenben. 2010-től külsős tagja, majd 2014-től alelnöke a Környezetvédelmi és városfejlesztési bizottságnak is. Nős, két gyermek édesapja.

Csikai József és Kőszeghy Ábel

Csikai József leszögezte: a Jobbik készen áll a kormányzásra, majd felelevenítette a legfontosabb célkitűzéseket. A nulladik lépés az elszámoltatás: a fideszes és MSZP-s hátszéllel meggazdagodott oligarchákra „földesúradót” kívánnak kivetni, a jövőben felállítandó korrupcióellenes ügyészség segítségével pedig büntetőjogi eszközökkel fogják elkobozni a jogtalanul szerzett milliárdokat.

A képviselőjelölt szerint több fő terület van, amelyre fókuszálni kell:

  • az ország biztonságának fenntartása a migráció és a terrorizmus kihívásaival szemben;
  • a demokratikus működés feltételeinek visszaállítása, az autokrata rendszerrel való szakítás;
  • versenyképességünk javítása, a hazai kis- és középvállalkozások támogatása;
  • az egészségügyi és az oktatási rendszer rendbe tétele;
  • a fiatalok itthon tartása, a gazdasági elvándorlás megállítása.

Csikai József az általános célok megfogalmazásán túlmenően kiemelt feladatának tekinti a környezetvédelmi szempontok érvényesülését és a megyénket is érintő, átgondolatlan infrastrukturális fejlesztések hibáinak kijavítását. „Elég, ha csak a közelmúlt megyei útfejlesztéseire vagy a Nagyállomásnál tervezett pénznyelő beruházásokra gondolunk” – tette hozzá a képviselőjelölt.

A választókerületben sajnos jelentős a közmunka program – fogalmazott Csikai József, aki szerint a közmunka program keretében foglalkoztatottak számára valódi munkalehetőséget és elfogadható bérezést kell biztosítani, melynek hatására saját maguk és családtagjaik számára egy jobb életminőséget tudnak kialakítani.

A sajtótájékoztató végén a jelölt kijelentette: fontosnak tartja a korábbi zártkertekben, illetve egyéb kertségi területeken élők építésügyi és infrastrukturális gondjainak enyhítését is, Debrecen vagy akár Hajdúsámson-Sámsonkert vonatkozásában egyaránt.

szebbjovo.hu