Emlékeztetnek arra, hogy GIRO Zrt. legutóbb 2015. január elsején hajtott végre jelentős díjcsökkentést, így az átutalások díjai összességében már 27 százalékkal lesznek alacsonyabbak a jegybanki tulajdonszerzés óta. (Az MNB 2014. július 8-a óta 100 százalékos tulajdonosa a korábban banki tulajdonban álló GIRO-nak).
A tulajdonosváltást követően, az MNB elvárásaival és terveivel összhangban, az új vezetés költségtakarékos gazdálkodásának eredményeképpen további lehetőség nyílt a fizetési műveletek díjainak csökkentésére, annak érdekében, hogy a lakossági és vállalati ügyfelek minél kedvezőbb feltételek mellett jussanak hozzá az elektronikus banki szolgáltatásokhoz. A díjcsökkentést az is segítette, hogy a gazdaság növekedésével párhuzamosan évről-évre nő az elektronikus úton lebonyolított fizetési műveletek száma – olvasható a közleményben.
Mint kiemelik, a díjcsökkentést úgy sikerült elérni, “hogy a GIRO Zrt. elkötelezett a hazai pénzforgalom hatékonyságának, az átutalások és beszedések számának további növelése mellett, és erre vonatkozóan több, a belföldi pénzforgalom megújítását célzó fejlesztés is folyamatban van, a társaság stratégiájának megfelelően”.
A GIRO Zrt. reméli, hogy a díjcsökkentés kedvező hatással lesz a pénzforgalom hatékonyságára és az elektronikus fizetések számának további növelésére.
(MTI)