Szalai Ádámra vezéregyéniségként számít Dárdai Pál, a magyar válogatott új szövetségi kapitánya. A Hoffenheim támadóját nem kellett sokat győzködni, hogy térjen vissza. A fiatal szakember szerint egyetlen zseni van a jelenlegi keretben, ez pedig Dzsudzsák Balázs.
 

Bemutatkozó sajtótájékoztatóján Dárdai Pál szövetségi kapitány válogatási elveiről is beszélt.

– Egy csapatba kell zseni és kellenek vezéregyéniségek is. Zsenink jelen pillanatban egy van, Dzsudzsák Balázs. Ő a bal lábával, a többiek támogatásával képes lehet arra, hogy a csapatot a harmadik helyre vezesse. Vagy legalábbis arra, hogy megmaradjon az esély ennek elérésére a három meccsünk után. Huszti is ez a kategória volt, de az ő sebeit nem lehet gyógyítani. Én sem tudom. Kellenek emellett vezéregyéniségek. Gera Zoltán, Király Gábor, Juhász Roland és Szalai Ádám ezek közé tartozik – fogalmazott.

Fontos a győzni akarás, a testbeszéd, a nemzetközi szinten szerzett tapasztalat, és persze a fizikum is. Emellett kiemelten fontos, hogy éles helyzetben meglegyenek a játékosokban azok az automatizmusok, amik éles helyzetben kellenek.

Szalai Ádám kapcsán Dárdai hozzátette, a légióst nem kellett sokat győzködni, és szerinte amúgy sincsen baj azzal, ha valaki elmondja a véleményét.