Debrecen önkormányzata a tavalyi évhez hasonlóan idén is csatlakozik a WWF nemzetközi természetvédő szervezet “A Föld órája” elnevezésű akciójához, melynek célja a globális felmelegedés elleni összefogás szükségességének hangsúlyozása. Az akció jegyében 2010. március 27-én, szombaton, 20.30 és 21.30 óra között Debrecenben lekapcsolják a Nagytemplom díszkivilágítását – adja hírül az önkormányzati sajtószolgálat.

Namármost: a Nagytemplom Debrecen főterén áll. És mi zajlik ma, azaz március 27-én, szombaton a főtéren? A Jobbik Családi Nap rendezvényei. A program szerint 20 óra 30 perckor éppen a Napvágás zenekar koncertje veszi majd kezdetét.

Ha én a politika iránt nem különösebben érdeklődő debreceni polgár lennék, akkor is kimennék ma este a főtérre. Érdekelne, hogyan is fest a Kossuth tér a Nagytemplom díszkivilágítása nélkül, és tudnám, hogy az év további 364 napján nincs módom megtekinteni ezt a látványt. A főtéren pedig éppen belecsöppennék a Jobbik Családi Napjának közepébe. Elcsípném a dob-show végét, meghallgathatnám Ágoston Tibornak, a Jobbik debreceni polgármester-jelöltjének szavait, és ki tudja, tán még a főzőverseny helyezettjei által készített fogásokat is megkóstolhatnám. Aztán pedig lekapcsolódna a Nagytemplom világítása, és feldübörögne a nemzeti rock a színpadon!

Köszönjük a WWF nemzetközi természetvédő szervezet és Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatását!